Fra programmet «Drag Race Sverige» på SVT. Bilde fra SVT.  

Den svenske, statlige TV-kanalen SVT kastet seg på woke-bølgen, og laget en serie med såkalt drag-show. Seerne vendte det hele ryggen, og satsningen ble en total fiasko .

I likhet med NRK i Norge er det svenske statlige TV-selskapet SVT opptatt av å formidle det de oppfatter som «gode verdier». Man har fått det for seg at det er kanalens oppgave å oppdra seerne til å ha politisk korrekt holdninger.

For SVT var derfor ikke veien lang til å få en ide om å lage et program som skulle løfte frem transvestittene. Nå skulle svenske seere forstå hvor normalt og flott det er å kle seg ut og late som om man er av et annet kjønn enn sitt eget.

«Sverige gör entré i världens mest prestigefyllda dragqueen-tävling. Nio talanger står redo att kämpa om den glamorösa drottningtiteln. Vem har det som krävs, och vem kommer tvingas lämna tävlingen?»

Slik markedsfører SVT sitt program «Drag Race Sverige», der seerne får følgende en slags konkurranse mellom noen transvestitter, i programmet omtalt som talenter.

Document har tidligere skrevet om hva en slik programtrend sier om strømningene i svenske medier, se sak under.

Dessverre for programskaperne ble ikke dette helt den suksessen man hadde håpet på, beretter Fria Tider. Dette gadd svenske TV-seere rett og slett ikke bruke sin tid på:

SVT kämpar med katastrofala tittarsiffror för sin politiskt korrekta storsatsning Drag Race Sverige, rapporterar QX.

Det rapporteres om seertall som er alt annet enn imponerende i Sverige:

Det första avsnittet sändes direkt efter Melodifestivalens semifinal och fick då 726.000 tittare. När premiäravsnittet sändes dagen efter på ordinarie sändningstid tillkom ytterligare 187.000 tittare, vilket ger en totalsiffra på 913.000 tittare.

När avsnitt två sändes i söndags var det dock bara 185.000 personer som valde att se det, mindre än än fjärdedel av antalet som såg det första avsnittet.

Slik kommenteres fiaskoen i SVT:

– Även om antalet tittare inte är avgörande så vill vi ju att fler ska upptäcka glädjen och kreativiteten som genomsyrar dragkulturen, säger Christina Hill, ansvarig programchef på SVT, till QX.

Antalet tittare på SVT Play «når tyvärr inte heller upp till målen i nuläget», konstaterar Christina Hill.

Programmets videre skjebne er ennå ikke avgjort, men lite tyder på at man planlegger å la dette få leve spesielt lenge på skjermen fremover.

Det vites ikke om NRK sysler med planer om noe tilsvarende i Norge.

Les også:

Når menn kan være «beste kvinne», hva er kvinner da?

 

 

Kjøp gode bøker fra Document, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.