Fra den tiden juleprogrammene var ment å være underholdning for alle. Foto: Skjermdump SVT. 

NRK får mye kritikk for politisk ensidighet. Men svenske SVT er neppe mye bedre. Mange reagerer på at SVTs julevert i år er en aktivist på venstresiden. Ikke spesielt samlende, vil mange mene.

Norske NRK  kritiseres ofte for mangel på politisk objektivitet, og mange mener kanalen i praksis opptrer som en aktør på venstresiden.

Nylig ble eksempelvis NRKs klimaserie for barn truet med politianmeldelse for nettopp massiv ensidighet. Klagere mener serien formidler skremselspropaganda rettet mot forsvarsløse barn. Document omtalte saken og skrev blant annet:

Hele 36 ganger er NRKs nye klima-serie rettet mot barn klaget inn til Kringkastingsrådet, skriver Kampanje. En seer har truet med å anmelde serien.

Det er naturlig å oppfatte slike klager fra allmenheten som et signal om ukvalifisert ledelse og en inngrodd ukultur i alle ledd av kanalen. Så mange og klare reaksjoner over tid oppstår ikke uten grunn.

Men heller ikke i Sverige klarer statskanalen å gi seerne et politisk balansert tilbud. Faktisk er NRK og svenske SVT så å si speilbilder av hverandre i de fleste politiske spørsmål. Begge kritiseres for systematisk venstrevridning.

Denne høsten har SVT annonsert at årets «julevert» er en profilert venstreaktivist og tv-kokk (!) ved navn Tareq Frank Taylor Daodi. Han er alt annet enn den samlende figuren man bør forvente seg i en slik rolle.

Samnytt har omtalt saken:

Tareq Frank Taylor Daodi, 52, har en muslimsk far från de palestinska territorierna och en mor med svensk-engelsk bakgrund.

Han har ved en del anledninger vært å se i tv-ruten:

Tareq Taylor har gjort sig känd bland annat i SVT:s program Trädgårdstider och Go’kväll. Nu får tv-kocken axla rollen som årets julvärd den 24 december.

Samnytt trekker frem hans politiske aktiviteter, og beskriver en person som neppe vil skape den helt store harmoniske julestemning i de tusen svenske hjem:

…Tareq Taylor är kritisk mot Sverigedemokraterna vars politik han reagerar starkt på. I somras intervjuade Aftonbladet kändiskocken som samtidigt passade på att lyfta vad han tycker om Sverigedemokraterna.

Taylor uppgav bland annat att hans muslimske far började trakasseras i samband med SD:s entré på den politiska scenen.

Ifølge Samnytt er Taylor sterkt engasjert i såkalt antirasisme, og har frontet en bok for barn om rasisme:

Taylor gjør reklame for «Antirasistisk handbok», bilde fra Facebook. 

sociala medier skriver Tareq Taylor till sina 89 000 följare att man måste våga stå upp mot vad han menar är en växande rasism i samhället. Han rekommenderar följarna att ta med boken ”anti-rasistisk handbok” till klassrummet, lärarrummet, arbetsplatsen och till middagsbordet, avslutter Samnytt.

Er det lov å håpe at NRK i år kan klare å servere en jul uten «budskap» om klima (og atter klima), Midtøsten og stakkars migranter og andre Norge ikke gjør nok for? Vel, det er nok bare å forberede seg på det verste.

Les også:

NRKs røykteppe når «svenske» er skutt og drept: – Han var bare snill og grei

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også :
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:
Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.