Hamar Arbeiderblad har besøkt Hedmark islamske senter. Det besøket er Lørdagsreportasjen i avisen 6. september. Imamen Abdulkarim Mohamed får tale fritt om islam. En av tingene imamen tar opp er hvordan en muslim må akseptere andre mennesker.

Det blir som hvis du inviterer meg til en fest. Da må jeg akseptere hvordan det er der. Hvis det serveres øl, kan jeg ikke delta. Vi praktiserer tro på ulike måter her i Norge. Det er veldig viktig å forstå hverandres behov, sier imamen.

Imamen prater om menneskers likhet. Til slutt konkluderer han med at det vi har felles er behovet for å sove godt. Greit å vite.

– Vi mennesker har en del forskjellige behov. Vi trenger rettferdighet, trygghet og godhet. Vi har ulike møteplasser, og kulturen vår er forskjellige. Men vi har en ting felles: Alle trenger å sove godt! sier imamen.

Imamen ser ut til å ha oppskriften på det perfekte samfunn. Islam er godhet.

– Å være religiøs betyr å være en god person. Så er det noen muslimer som misbruker religionen. Islam er fred. Hva ekstremistene gjør må ikke påvirke vårt samfunn. Vi er ofre for ekstreme handlinger alle sammen. Å være religiøs betyr at man for eksempel skal holde seg vekk fra kriminalitet, være oppriktig, passe på avtaler også videre.

Det å stille et spørsmål om hvor imamen stiller seg til sharia, homofili, utroskap og jøder gjør ikke journalisten. Hvorfor?

Imamen selv avslutter med hvor like vi alle egentlig er:

– Vi har bare litt ulik kultur. Derfor er det så viktig at vi blir bedre kjent med hverandre.

Jo, takk som byr. Jeg har ingen problemer med avholdsfolk, men folk som ikke kan sitte å prate sammen med meg, mens jeg koser meg med en øl, blir neppe av mine nærmeste venner.

Lørdagsreportasjen kan ikke leses hos h-a.no , men er på trykk i Hamar Arbeiderblad 6.september.