I dagens morgesending fra NRK sier Odd Karsten Tveit fra Gaza at det ikke er rakettene fra Hamas som er grunnen til at Israel bombarderer Gaza, det er okkupasjonen og blokaden.

Tveit hadde ikke behøvd å si dette. Han var inne for å fortelle hvordan natten hadde vært. Han skulle gi en situasjonsbeskrivelse. Likevel hekter han på en vurdering som er en fordømmelse av den ene part og en unnskyldning av den andre.

Det representerer en radikalisering av NRKs dekning av konflikten hvor man går over i rollen som apologet for Hamas.

Det er helt utrolig å høre på. Man kan ikke lukke ørene og si at man ikke hører hva som blir sagt i statskanalen. Når partisekretær for Arbeiderpartiet Raymond Johansen er i Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland, snakker han igjen om at «nettet flommer over av hatefulle ytringer». Johansen burde skru på NRK. 

Mange norske jøder opplever denne krigen som en eksistensiell trussel, ikke bare mot Israel, men også mot dem selv, og de hører truslene når de lytter til hva folk som Odd Karsten Tveit sier.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.