En gruppe Frp’ere var i Israels land, anført av Martin Bodd. Og se der sto midt i blant dem NRKs utsendte Odd Karsten Tveit. De trodde han var der for å opplyse folket der hjemme, men det han brakte dem var mørke.

Etter en summarisk introduksjon om Bodds intensjoner, gikk Tveit raskt over til å fortelle hva som egentlig foregikk. Kamera var med på et møte med juridisk rådgiver i utenriksdepartementet. Tveit sa at denne offisielle talsmann for Israel ikke med ett ord nevnte ordet territorium. Hvilket svik! Når talsmannen vitterlig sa: Det som har skjedd de siste 5-6 år handler om noe helt annet enn territorium. Det er ikke det striden gjelder lenger.

Han mente selvfølgelig Rise of Hamas. Men det lot Tveit som han ikke forsto.

Over i Nablus møter selskapet en representant for det gamle selvstyret, som snakker om territorium, på en sedvanlig måte. No big deal.

Kamera panorerer langs sikkerhetsgjerdet, og Tveit ramser opp alt de ikke fikk se, eller bruke tid på: palestinerne i flyktningleire, og checkpointene hvor palestinerne tilbringer timevis.

Journalisten overprøver storyen han er satt til å fortelle, og velger å fortelle hva den burde ha inneholdt. Det er slik dårlige kritikere gjør: forteller hvilken bok forfatteren burde skrevet. Men dette er ikke fantasi. Tveit er illojal mot de han skal dekke og seerne. NRK-ledelsen bryr seg visst ikke.

Innslaget ble sendt i Kveldsnytt torsdag 29. mars