Jan Arild Snoen dissekerer Odd Karsten Tveits uttalelser på Søndagsrevyen om at ”Israelerne vet også at Egypt aldri har angrepet Israel.”

Finnes det noen grenser for hva man kan si på NRK? Når det gjelder propaganda for den riktige part, gjør det ikke det. NRKs korrespondenter i Midtøsten har de senere år gått fra vondt til verre. Odd Karsten Tveit viste under Gaza-krigen åpen sympati for Hamas. Slik sett er han konsekvent når han forsvarer Brorskapet.

Det er det setningen om Egypts historiske rolle overfor Israel handler om. Tveit vet at Brorskapets hensikter gjør folk urolige. Han fordreier derfor historien for å vise at Israel aldri er blitt angrepet av Egypt. Det gjør det mer tilforlatelig at heller ikke Brorskapet vil angripe. Tveit følger devisen om at hvis man skal lyve skal man lyve stort.

Snoen tilbakeviser Tveit punkt for punkt, men mest nytt og interessant er hans opplysninger om Brorskapets syn på fredsavtalen.

Man får de verste forutanelser bekreftet.

”Ikke så mange vet at det muslimske Brorskapet også har sagt at de ikke vil oppheve eller ødelegge avtalen mellom Egypt og Israel, men de vil på lenger sikt ha en folkeavstemning i Egypt.”
La meg sitere Washington Times fra 3. februar:

“After President Mubarak steps down and a provisional government is formed, there is a need to dissolve the peace treaty with Israel,” Rashad al-Bayoumi, a deputy leader of the outlawed movement, said on Japan’s NHTV.

The interview contrasted with earlier signals from the group. On Feb. 1, Mahmoud Ezzat, a spokesman for the brothers, told CBS News that his organization “will respect the peace treaty with Israel as long as Israel shows real progress on improving the lot of the Palestinians.”

På iransk TV uttalte Muhammad Ghanem, Brorskapets representant i London, den 30. januar at det egyptiske folket ville sette i gang en sivil ulydighetskampanje og forberede seg på krig med Israel.

Den 11. april 2010 tok nåværende toppleder Mohammad Badie til orde for å kansellering av Camp David-avtalene, som lå til grunn for fredsavtalen året etter. Uttalelsen kan leses på Brorskapets egne engelskspråklig nettsider og begrunner kanselleringen blant annet slik:

“The Camp David Accords” has lost all its credibility. He described it as not complying with the rulings of Islam, nor the interest of the nation. He depicted it as prone to disaster since its text was full of uncertainties.”

Tveit kom også med en annen tvilsom uttalelse. Han hevdet at Israel ikke ønsket frie valg i Egypt.

”Israelerne sier rett ut at de ikke ønsker at det skal være frie valg i Egypt.”

Dette er propaganda av verste skuffe, og fordreier totalt hva både Shimon Peres og Benjamin Netanyahu har sagt: de var bekymret for at det ikke ville bli et reelt demokrati, men at Brorskapet ville kuppe et valg.

Tveit og Brorskapet har en ting til felles: løgnen. Manipulasjonen er så grov at den fortjener en like kontant tilbakemelding.

Snoen dokumenterer det minutiøst på minerva.as.

Ingenting å frykte