Nytt

En indvandrer, Dawan Khalils, går ind på Røde Kors kontor i Falun og stiller nogle spørgsmål, som han hemmeligt indspiller. Damen svarer med almindelig sund fornuft og henviser bla. til ungdomsarbejdsløsheden på næsten 26%. Mens svenske politikere redder hele verden, må svenske unge til udlandet for at skabe sig en fremtid. Filmen udkommer, damen bliver fyret. Kvalmende meningsterror.

Där hörs medarbetaren bland annat säga: “Jag tycker att vi ska hjälpa er där ni är.”

Daban frågar: “Inte här i Sverige?”
Medarbetaren: “Nej.”

Senare säger medarbetaren: “Men jag menar, arbetslösheten blir ju inte mindre ju fler ungdomar vi tar in. Förstår du det? Det är ju ingen lösning för oss, när vi har sådan hög ungdomsarbetslöshet själva.”

Daban frågar: “Så vad tycker du?”

Medarbetaren: “Jag tycker att vi ska hjälpa våra egna ungdomar i första hand.”

Röda korset skakat av nätfilm
Röda Korset skakas av sunt förnuft