Nytt

Det har vært seksten ran i Oslo tiden torsdag. Sju personer er pågrepet i totalt ti oppklarte saker. Fem av de sju pågrepne er asylsøkere. På tide å innse at det ikke er lurt å la ti tusen nye mennesker hvert eneste år som man ikke vet hvem er, få gå fritt rundt i Norge?

Fem av de pågrepne er asylsøkere, noen av dem har gjort to ran i løpet av helgen og alle er mellom 15 og 24 år.

Det er ikke bare etter mørkets frembrudd det ranes:

Siden torsdag har det vært 16 ran i Oslo. Politiet opplyser at de fleste av dem har skjedd på kvelden og natten, men at det også har vært ran på dagtid.

UDI-direktør Frode Forfang sier det ofte er vanskelig å sende ut kriminelle asylsøkere:

«Utsendelse av kriminelle er høyt prioritert i politiet. Men vi vet at tvangsretur i noen tilfeller er svært vanskelig eller umulig å få til. Hvis de kriminelle ikke samarbeider om å avklare identitet, og hjemlandets myndigheter ikke er veldig hjelpsomme, vil flere kunne bli i Norge på ubestemt tid. Det er svært uheldig, samtidig som det ikke finnes enkle løsninger på dette problemet.» skriver Forfang.

Hva med å bygge noen deportasjonsfengsler?

 

osloby.no: 16 ran på fire dager – syv pågrepet