Den økende «svenske» kriminaliteten siver inn over landegrensene. Danskene angrer nok allerede på broen som har gjort Malmö til en slags kriminell drabantby i København. For Norges del så snakkes det om høyhastighetstog som vil ta kun én time mellom Oslo og Göteborg. Vi skal tettere på hverandre og grensene skal viskes ut. Ihvertfall etter at det verste er over med pandemien. Da blir det snakk om hvor viktig det er med enda tettere internasjonalt samarbeid og hvor dårlig det fungerte å stenge landegrensene.

Mens vi venter på MDGs togdrøm, så kan man alltids kjøre bil. Bil er kjekt til mobil kriminalitet. Sveriges innvandrerklaner med dertilhørende gjengkriminalitet kan lett forflytte seg til norske byer.

Den 22. mai ranet tre østeuropeere Etterstad postkontor i Oslo. Politiet hadde detaljerte beskrivelser av mennene som også ble fanget opp av kamera. Idag skriver NTB at de tre mennene er pågrepet i Sverige og at de er bosatt i Stockholms-området:

Tre personer er pågrepet i samarbeid med svensk politi etter det grove ranet av Etterstad postkontor i Oslo den 22. mai.

Lørdag 22. mai i år gjennomførte tre gjerningspersoner et grovt ran av Etterstad postkontor i Oslo. Det ble fremvist en pistol under ranet, og de ansatte ved postkontoret ble påsatt håndjern. Gjerningspersonene kjørte en svart Nissan Note til og fra åstedet.

Nå er gjerningspersonene pågrepet, melder Oslo-politiet i en pressemelding.

– Tidlig om morgenen tirsdag 10. august gjennomførte norsk politi en koordinert aksjon i Stockholm-området i samarbeid med svensk politi. Aksjonen resulterte i pågripelse av to personer. Den tredje personen ble pågrepet torsdag 12. august på Arlanda flyplass. Alle er siktet for grovt ran og tyveri, skriver politiet.

De opplyser at det også er tatt beslag i sentrale bevis.

Samtlige pågrepne er bosatt i Stockholm-området. To av mennene er svenske statsborgere, mens den tredje har tyrkisk statsborgerskap. Mennene er i 40 og 50-årene. Alle tre vil bli begjært overlevert Norge. To av mennene er avhørt.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂