Guro Sibeko har skrevet bok om frigjøringen fra apartheid, og vil gjerne korrigere bildet av ANC, men kommer i skade for å si merkelige ting.

Hun vil gjerne få frem ANCs skyggeside, men sammenligningen med nazistenes utrydningsleire er helt på jordet.

– Historiene om ANCs torturleire har gjort sterkt inntrykk på meg. Jeg har alltid visst at ANC hadde svin på skogen, men jeg visste ikke at noen som vi snakker om som the good guys, kunne drive leire som får nazistenes utrydningsleire til å se ut som hyggelige ungdomssentre. Det var en motbydelig nedbryting av mennesker, for nedbrytingens egen skyld. Brutalitet for brutalitetens skyld, sier en provosert Sibeko

Auschwitz et ungdomssenter?

Samtidig mener hun at Winnie Mandela har blitt urettferdig behandlet. Mandela ble beryktet for å oppfordre til bruk av såkalte necklaces, brennende bildekk rundt halsen på den man ville bli kvitt. Hvordan vil Sibeko bortforklare dette? For Sibeko mener vel ikke at dette er noe å beundre? Hun snakker ellers om ungdommen som måtte bære de største byrdene og lære seg å være brutale, så man kan bli i tvil.

http://www.nrk.no/kultur/litteratur/_-jeg-blir-bitter-pa-deres-vegne-1.11274795.

Les også

-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂