Lederen for det tredje største politiske partiet i Sør-Afrika sang nylig om å drepe hvite mennesker. Han gjorde dette lørdag 29. juli foran et stort publikum, mens titusenvis av svarte sørafrikanere sang med om å begå massemord på hvite mennesker. Dette melder Fox News.

«Drep boerne (de hvite). Skyt for å drepe! Brrr, pang»! Dette forkynte Julius Malema foran en fullsatt arena med supportere som sang med, danset og hoppet av glede.

Malema er sørafrikansk parlamentsmedlem. Han var tidligere medlem av Nelson Mandelas parti African National Congress (ANC). Siden 2013 har han derimot vært leder av det marxistiske partiet Economic Freedom Fighters (EFF). De er landets tredje største parti, med støtte fra omkring 13% av velgerne. Dette kan imidlertid øke, på grunn av misnøye med det styrende ANC.

John Steenhuisen, den hvite partilederen av Sør-Afrikas største opposisjonsparti, Democratic Alliance (DA), fordømmer Malema og advarer: «Dette er en mann som er fast bestemt på å tenne… borgerkrig». Han kommenterer at Malema er en «blodtørstig tyrann» som ber om «massemord».

Milliardæren Elon Musk, som selv er født og oppvokst hos en hvit familie i Sør-Afrika, skriver at Julius Malema og hans mange tilhengere åpent presser på «for folkemord på hvite mennesker i Sør-Afrika». Han spør også hvorfor landets president Cyril Ramaphosa fra ANC ikke har tatt opp Malemas retorikk.

Malema har blitt stilt for retten tidligere for ytringer som oppfordrer til vold mot eller drap på hvite mennesker. I 2022 avgjorde en sørafrikansk domstol at kampsangen «Dubul’ibhunu» («Kill the Boer, the Farmer») ikke er en «hatefull ytring».

På et møte i 2019 erklærte Malema at han er villig til å ødelegge det politiske systemet for å sikre likhet. Som svar på kritikk over å synge «Kill the Boer» («Kill the White farmer») sier Malema at EFF ikke er «anti-hvite», men søker «likhet for Sør-Afrikas svarte flertall». Han hevder også at hvite «blir beskyttet av ANC». Hans parti vil ta eiendommer fra hvite mennesker uten kompensasjon og gi dem til svarte.

Den afrikanske nasjonalkongressen (ANC) har styrt Sør-Afrika sammenhengende i snart 30 år. De sliter derimot med synkende popularitet på grunn av korrupsjon og vanstyre. Landet lider av kronisk mangel på elektrisitet og kollapsende infrastruktur.

I et forsøk på å blidgjøre det svarte flertallet promoterer ANC 1. september en ny lov som skal ta jobber fra hvite mennesker og gi dem til svarte. Flere hundre tusen borgere med «feil» hudfarge kan dermed miste sitt arbeid til mindre kvalifiserte personer.

Julius Malema: «Sør-Afrika går mot en arabisk vår – og hvite vil være de første ofrene»

Sydafrikansk rett: – ‘Drep boerne’ er ingen hatefull ytring

– Konsekvensene blir enorme når europeerne blir en minoritet i egne land

Rasekvoter i Sør-Afrika skal ta jobber fra hvite mennesker og gi dem til svarte

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.