Nytt

Thilo Sarrazin ble intervjuet av Michael Kuttner i Jyllands-Posten før avreise til København, og der fremfører han en betraktning som røper pragmatisme, ironi og et visst vemod.

Savner De undertiden den gamle forbundsrepublik, hvor alt måske var lidt nemmere? »Ja, naturligvis var Vesttyskland i 1965 et i mange henseender lykkeligere land, end forbundsrepublikken er i dag. Der var praktisk taget ingen underklasse, alle var mere eller mindre i arbejde, undervisningssystemet virkede meget bedre, der var ingen etniske spændinger, fordi befolkningen var meget, meget homogen. På den måde var det i et vist omfang sikkert en bedre verden. Omvendt er det temmelig nyttesløst at beklage den udvikling. Vi kan ikke skrue fødselstilbagegangen mellem 1965 og 2003, som førte til, at omkring 20 mio. tyskere ikke blev født, tilbage. Vi ved jo ikke, hvad de ville have gjort.Vi kan heller ikke skrue indvandringen og dens følger tilbage, eller genforeningen, eller ideen om, at alle skal være lige, hvilket har ført til, at vort undervisningssystem yder stadigt mindre.

 

 

På sporet af et lykkeligere Tyskland
ikke online