Den tidligere talsmannen for Islamisk Trossamfund i Danmark, Kassem Said Ahmad, skal ha blitt fysisk overfalt kort etter at nyheten om bomben mot den danske ambassaden i Pakistan ble offentliggjort.

Den tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund, Kassem Said Ahmad, blev overfaldet på vej til arbejde. Overfaldet skete lige ved Ryparken Station i Københavns Nordvestkvarter.

»Der kom pludselig en mand hen til mig og spurgte, om jeg ikke var en imam, og så slog han mig i ansigtet. Heldigvis kom der hurtigt to danske mænd og skubbede ham væk,« forklarer Kasem Said Ahmad og tilføjer:

»Jeg tror, at overfaldet hænger sammen med bomben i Pakistan,« siger han til 24timer.

Ahmad kom ikke til skade og valgte derfor å ikke anmelde overfallet til politiet.

To muslimske kvinner på vei til bønn i Islamisk Trossamfunds moskè skal samme dag ha blitt truet av 3 personer iført finlandshetter. I løpet av mandagen mottok det omstridte Islamisk Trossamfund flere hatefulle meldinger fra rasende dansker:

Her står eksempelvis, at muslimerne skal skride tilbage, til der hvor de kommer fra, ligesom Allah bliver svinet til.

»Vi er meget kede af, at nogen bebrejder os terrorhandlingen. Vi har sendt pressemeddelelser ud på både dansk og arabisk, hvor vi beklager bomben og tager dyb afstand fra handlingen,« siger Islamisk Trossamfunds nuværende formand, Billal Assaad til 24timer.

Politisjef Per Larsen ved Københavnspolitiet vil nå undersøke hendelsene:

»Vil skal sørge for at slå ned på den slags, inden det udvikler sig for vidtgående og bliver en skrue uden ende,« siger Per Larsen.

Det var for øvrig Islamisk Trossamfund og Kassem Said Ahmad som tok initiativet til å sende delegasjonen av imamer til Midt-Østen med Muhammed-karikaturene for å skape press på Danmark. I ettertid ble det avslørt at delegasjonen – der Ahmad selv var deltager – hadde supplert karikaturene med flere påstått anti-muslimske bilder. De aktuelle bildene hadde imidlertid ikke noe med islam eller Danmark å gjøre, men imamene fremstilte likevel både de og Jyllands-postens tegninger som en del av en statlig kampanje mot danske muslimer.

Tidligere i år måtte Kassem Said Ahmad trekke seg som talsmann for Islamisk Trossamfund, da han ble gjenstand for massiv kritikk etter hans deltagelse i en demonstrasjon sammen med den ekstremistiske islamistorganisasjonen Hizb ut-Tahrir.

Jyllands-posten: Angreb mod danske muslimer efter bombe