Nytt

Arnt Folgerø har en kronikk i Aftenposten der han tar for seg rom-saken til NRK Dagsrevyen og setter den inn i en større kontekst. Innslaget var ingen glipp og slett ikke enestående. Det er snarere regelen.

Den nå så beryktede NRK-reportasjen om den straffedømte romkvinnen er unisont fordømt av hele det journalistiske etablissementet. Og NRK fikk også nylig knusende kritikk fra sitt eget publikumsråd, Kringkastingsrådet. I likhet med en nærmest samlet journaliststand mener rådet at reportasjen aldri skulle vært sendt. Men for alle kritiske stemmer gjelder det at reportasjen kun ses som en enkeltstående glipp.

NRK-reportasjen var ingen glipp, men resultat av sterke ideologiske føringer og strømninger som gjennomsyrer hele det norske journalistlauget. Journalistikk på linje med romkvinne-reportasjen er på flere områder snarere regelen enn unntaket i norske medier. Men det merkes ikke fordi journalistene og opinionen er indoktrinert til ikke å oppdage noe galt i reportasjer på områder i det norske samfunnet som er unntatt fra kritisk, journalistisk behandling.

 

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Overgrepssyndromet-Ai-norsk-virkelighet-7163824.html