Aftenpostens debatt-redaktør, Erik Tornes,  mente i en tweet at Trond Ali Linstads innlegg i VG Debatt der han spør om ikke Profetens Ummah kan ha rett, overhodet ikke har noe med medaljedebatten å gjøre.

Synes NRK bikker over i kritikken av Trond Ali Linstad. Nå trekkes også dagens innlegg i VG frem. Langt, langt fra jødeuttalelsene.

Hva sto i innlegget?

Overskriften var: Ekstreme islamister kan også ha rett

Kadra Yusuf kritiserte Profetens Ummah i en artikkel  10. november.

Men hva  om Profetens Ummah har rett? Jeg mener  – i hvert fall i enkelte spørsmål?

..

Hva i all verden har norske soldater hatt i Afghanistan å gjøre? Vi har lest deres oppildnede skildringer, ja, nesten som seksuelle nytelser, skriver av å sikte på, og drepe motstanderen.

..

Og så er det dette tilbakevendende spørsmålet, om Israel og undertrykking og urett not palestinerne, med støtte fra USA og Vesten, der Norge også spiller med, eller i beste fall er taus. Det skal skape motstand og «ekstremisme», og uavhengig vil jeg si, av hva barnevern og politi skal mene.

 

Tornes ser ikke sammenhengen med jødehat: det springer ut av samme kilde som mener norske soldater i Afghanistan er mordere. Miljøet som Linstad kommenterer sendte trusselvideo mot statsminister Jens Stoltenberg og daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre. I dette bildet hører også et glødende Israel-hat med, hvor det påstås at Norge støtter Israel og USA.

Det er den samme sirkel av hat. Men Aftenpostens debattredaktør ser ingen relevans. Han mener det er «langt, langt fra jødeuttalelsene» og blir så indignert på NRK at han twitrer om det.

Ellers har Linstad et poeng: Profetens Ummah handler om politikk, det er ikke sikkert terapeutisk barnevern og politi fører frem.

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-