Joe Biden var den eldre av de to, han kunne spilt rollen som autoritet og erfaren. I stedet valgte han å spillen rollen som overlegen, selvbevisst og behandlet Paul Ryan som en guttunge som ikke aner hva han snakker om.

Bidens mimikk mens Ryan hadde ordet og hans stadig avbrytelser, ødela debatten. Den handlet like mye om stil som om substans. Biden flirte, gliste, ristet på hodet, lo og behandlet Ryan så nedlatende, at det var som han ikke tok ham alvorlig i det hele tatt. Det er neppe slik amerikanerne forventer å se landets visepresident.

Biden skulle skape engasjement igjen i den demokratiske leieren etter Obamas dårlige innsats mot Romney. Men hvem skulle han vinne over? Han trenger ikke vinne over kjernevelgerne, men de uavhengige og usikre. Blir de overbevist når de ser en 69 år gammel mann behandle en 40-årig kongressmann som en guttunge som ikke er tørr bak ørene?

Det sitter noen millioner unge der ute og følger debatten. De ser en gammel mann som tror han kan tillate seg hva som helst, at han er hevet over vanlig folkeskikk såvel som debattens regler. Ingen bryter konstant inn i den andres innlegg uten å signalisere: jeg har ingen respekt hverken for deg eller det du sier.

Spørsmålet er hvordan velgerne reagerer og hvor mye vekt de legger på det.