Nytt

Rumenere topper kriminalitetsstatistikken i Oslo. Ingen andre nasjonaliteter er i nærheten av det omfanget av kriminalitet som rumenerne står bak. Tallene for 2012 er dystre.

Har rumenerne et ufortjent dårlig rykte?

De fire som ble tatt og dømt i september, er langt fra de eneste kriminelle med pass fra Romania. Politiet i Oslo har hittil i år pågrepet 626 rumenske statsborgere for vinningskriminalitet. Hvis det fortsetter i samme tempo, vil politiet ha stoppet over 800 rumenere for denne typen lovbrudd i 2012. Til sammenligning ble det i hele fjor tatt 350 rumenske borgere. De fleste blir pågrepet for lommetyverier, tyverier fra butikk og innbrudd.

– Det er dessverre slik at flere av dem som er pågrepet, også er utvist tidligere. Noen er til og med utvist to og tre ganger, men kommer stadig tilbake for å begå ny kriminalitet, sier Geir Ellefsen, leder for politiavsnittet som jobber målrettet mot mobile vinningskriminelle i Oslo.

 

http://www.osloby.no/nyheter/Rumenere-topper-tyveristatistikken-i-Oslo-7012395.html