Tavle

En rask titt igjennom Hamar Arbeiderblad 11.mars gjør at man får et inntrykk av at rumenere utgjør en forskjell når det gjelder kriminalitet på Hedmarken.

To rumenske menn ble mandag ettermiddag varetektsfengslet fram til 7. april i Hedmarken tingrett. De to er siktet for knivstikking, ran og trusler etter hendelsen i Stange sentrum fredag. En annen rumensk mann kom inn på lensmannskontoret i Stange etter at han var blitt stukket med kniv. Hedmarken tingrett ga politiet medhold i at det er grunn til å mistenke de to rumenerne, som er far og sønn, for å stå bak. De to hevder på sin side at det var de som ble angrepet, og at knivstikkingen skjedde ved et uhell da de forsvarte seg mot den andre rumenske grupperingen. Politiet mener det er en konflikt mellom to rumenske familier som ligger bak. Nå tar de sikte på å holde de to i varetekt fram til det kan berammes en rettssak for knivoppgjøret. Politiet håper det lar seg gjøre allerede før påske. Rumenerne er uten fast boligadresse i Norge.

http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/tabid/72/articleView/true/moduleid/228333/Default.aspx

En gruppe rumenere er også under etterforskning for narkotika forbrytelser.

Hedmarken tingrett fant ham skyldig i å ha kjøpt 150 gram marihuana, og oppbevart rundt 45 gram på en adresse i Hamar.
På denne adressen ble flere rumenere pågrepet i forbindelse med politiets uroaksjon mot narkotikaselgere og -brukere i Hamar-området fredag 21. februar.

Flere rumenere etterforskes

Rumeneren har ikke fast tilhold i Norge, men sier han har vært her på ferie.
Dommen er det første rettsoppgjøret etter uroaksjonen i februar.
Flere rumenere som oppholdt seg på samme adresse er under etterforsking.

http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/tabid/72/articleView/true/moduleid/228634/Default.aspx