Nytt

I Aften tirsdag 11. september skriver journalist Andreas Slettholm om romfolk i Norge. Blant annet nevnes folks mangel på humanitet.

Vi har sett grelle eksempler på folks fullstendige mangel på humanitet i kommentarfelt og stortingspolitikere som vil deportere romfolket. Samtidig har disse også møtt behørig motstand, og problematikken er plassert langt oppe på agendaen. Men vil det løse noe?

12.september kan man i lokalavisen.no lese om rumenere som har begått 21 innbrudd i boliger i løpet av en måned. For folk som følger med i nyhetene, så er det synlig at dette langt i fra er et enkeltstående tilfelle når det gjelder kriminalitet fra denne gruppen mennesker. (For folk flest er det vanskelig å skille rom og rumenere. Det oppleves som samme gruppe mennesker.)

Nyttårsaften 2012 startet de fire rumenerne innbruddsraidet sitt. Mennene, som er henholdsvis 28, 31 og 35 år, gjorde innbrudd i hele 21 boliger i Oslo frem til februar i år.

Nå er alle de fire dømt til tre års fengsel. Tre av de fire sa seg skyldige i innbrudd. Begrunnelsen de ga var at de var blakke, de fikk ikke jobb og trengte penger. Tingene skulle selges videre, og dermed ble de tre dømt for heleri også.

Retten var overbevist om at de fire mennene hadde kommet til Norge kun for å stjele, og dermed fikk de alle over tre år i fengsel hver.

Rumenerne er tidligere dømt for innbrudd, tyveri og heleri i Romania og i Østerrike.

Alle de fire kom fra Sverige til Norge på nyttårsaften i fjor.

I løpet av nyttårsaften hadde de brutt seg inn i fire boliger. Tyvene hadde tatt seg fra Haugerud til Hellerud, og videre til Lindeberg og Høybråten.

Her har de stjålet smykker, DVD-spillere, laptoper, mobiler og sko.

De nøyet seg ikke med elektronikken. Penger tok de med seg, vin, øl og røyk, samt en bag og en ryggsekk. Dette på bare én kveld. Innbruddstyvene kom seg inn i de avlåste boligene ved å bryte opp vinduer eller verandadører.

Er det til å undres over at folk ønsker utvisning av mennesker med en slik oppførsel?

http://dittoslo.no/indre-by/nyheter-indre-by/brot-seg-inn-i-21-boliger-pa-en-droy-maned-1.7535751