Ifølge politiet står rumenske statsborgere bak hele 80 prosent av vinningskriminaliteten som blir begått i Oslo. Særlig eldre mennesker er de siste månedene blitt utsatt for pågående rumenere, men også uteliggere forteller at de blir ranet mens de sover i parkene.

Nå rapporterer Oslos narkomane at rumenske statsborgere også selger heroin:

TV2 gikk en tur i Oslos gater for å dokumentere aktiviteten til de godt organiserte kriminelle bandene fra Øst-Europa. Ifølge politiet står rumenske statsborgere bak 80 prosent av hovedstadens vinningskriminalitet.

Raner de svakeste

Spesielt eldre mennesker har den siste tiden blitt utsatt for pågående rumenere. Men også uteliggere forteller at de blir ranet mens de sover i parkene. Vi møtte uteliggeren Charlie i en park ved Forsvarsdepartementet. Han ble frastjålet både soveposer og klær.

– Problemet er rumenerne, sier Charlie.

Hva er problemet med rumenerne?

– For mer enn tre uker siden stjal de alt jeg hadde. Jeg hadde alle tingene mine i en vogn, klærne og soveposene mine, sier Charlie.
Heroinsalg

Rumenske statsborgere er den raskest voksende kriminelle gruppen i Norge, og i fjor ble 700 personer siktet av politiet. Et par hundre meter fra Oslo sentralstasjon ligger en grønn flekk som kalles nåleputa.

Der settes det åpenlyst heroinskudd hele dagen. Og ifølge flere narkomane selger nå også rumenerne heroin til dem.

Samtlige politidistrikt i landet sliter med de kriminelle nettverkene fra Øst-Europa, men på Grønland i Oslo er situasjonen spesielt ille. Frp-politiker Danny Chaudry mener rumenerne har spredd frykt blant de eldre:

– Her er det jo skikkelig Texas. De går rundt og raner folk, de stopper folk midt på dagen og stjeler vesker fra gamle damer. Og voksne damer tør ikke gå på gata alene, sier Chaudry.

Selv om politiet gjør sitt beste, foregår narkotikasalget fortsatt helt åpenlyst i Oslo sentrum. Strømmen av kriminelle fra Øst-Europa er nemlig langt større enn antallet som politiet får tak i.

TV2: Rumenere bak heroinsalg i Oslo

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂