Nytt

TV2 opplyste for en tid siden om en enorm økning i antall personran i Oslo i løpet av vinteren og våren. 60 prosent av alle ran i hele Norge skjer i området rundt Oslo S. Ranerne er flere og mer brutale. Man undres over hvor mange det er som får hverdagen ødelagt av å bli angrepet av brutale bevæpnede ranere.

Det har vært en enorm økning i antall personran i Oslo de siste ukene. Så mye som 60 prosent av alle ran i hele Norge, skjer i området rundt Oslo S. Urovekkende, sier politiet. Og ranerne har blitt både flere og mer brutale.

Det fortelles om hvordan råskapen herjer i Oslos gater. Hvordan vil Oslos befolkning reagere? Politikerne? Eller er dette en del av den globale utviklingen som må aksepteres?

– Denne vinteren har vi hatt mye Østeuropeerne i sentrumskjernen hele vinteren. Men det er ingen tvil om at det er mange som har kommet de siste ukene, og de har blitt veldig synlige i gatebildet, sier han.

– Folk blir slått ned

Og personranene har blitt mer brutale.

– Nå i påsken har vi sett flere episoder hvor folk har blitt slått ned, lagt i bakken, sparket mens de ligger nede og så fratatt mobiltelefon og lommebok, sier Furøy.

Der man før kunne ferdes mer eller mindre trygt døgnet rundt, må man nå vise forsiktghet når mørket faller på.

Men det er likevel de av oss som ferdes ute i hovedstaden på natten, som må være mest forsiktige.

– Det er et svært belastet område å bevege seg i på nattetid. På dagen og på kveldstid er det trygt å oppholde seg her, mener han.

For rundt tyve år siden var det ikke uvanlig at unge mennesker la seg til å sove på benkene ved Oslo S etter en tøff natt i påvente av togets første avgang.

Noe var var bedre før.

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/krim/60-prosent-av-alle-ran-i-norge-skjer-rundt-oslo-s-3750409.html