Folk unngår bestemte områder av Oslo på kveldstid og natt pga av utrygghet. Det gjelder særlig Grønland, nederste del av Karl Johan rundt Oslo S, og nedre del av Grünerløkka.

Jan Bøhler (Ap) sier at kriminelle har fått overta deler av Oslo Øst.

Oslo skiller seg markant ut i forhold til resten av landet. Det ble begått 1.560 personran
i hele landet ifjor. Hele 501 ble begått i området som sokner til Grønland politistasjon.

Til sammenligning hadde Trondheim 32 personran, og Bergen ingen.

Det indikerer at Oslo er i ferd med å skille seg ut og få problemer som ingen andre byer i Norge. Sammenhengen med den voldsomme innvandringen er vanskelig å benekte. Innvandrere flytter fra distriktene inn til Oslo, og skaper enda større demografisk ubalanse. Oslo blir et eget land, i Norge.

En meningsmåling Synovate har utført for Dagbladet viser at 77 prosent av innbyggerne i Oslo og Akershus unngår å ferdes i byområder etter mørkets frambrudd.

Kvinnene er mest redde, og hele 86 prosent unngår områder i hovedstaden når det blir mørkt. 68 prosent av mennene unngår det samme. Det er de yngste som er reddest — 83 prosent mellom 18 — 24 år skyr deler av byen.

Det er Grønland som skremmer mest. På spørsmål om hvilke områder de opplever som mest utrygge, svarer flest «Grønland». På andreplass kommer området rundt Oslo S. Dette samsvarer også med hvor et flertall av ranene blir begått.

De farligste stedene
De mest belastede områdene er nederst på Karl Johans gate mot Oslo S, området rundt Vaterlandsparken og nederst på Grünerløkka.

Norges ranssentral

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.