Nytt

Rundt 170 ungdommer møtes regelmessig på Oslo S for å sloss. De er bevæpnet og gjør det utrygt for vanlige folk. 40 vektere er skadet avgjengen i år. Situasjonen er så ille at den er løftet opp til justisministeren ved at Arbeiderpartiets Jan Bøhler har skrevet et brev dit.

Sjefen for Grønland politistasjon, Kåre Stølen, prater fortsatt om hvor trygg Oslo er. Kriminaliteten har sunket 39,7 prosent og lommetyveriene har sunket drastisk. Oslo, og ikke minst Oslo S er i en god utvikling. Varsellampene lyser ikke, og alarmen er fortsatt taus hos oslopolitiet.

Er  det ikke slik at en nedgang i kriminaliteten er en nedgang i anmeldte kriminelle saker? Det er derfor ikke nødvendigvis det samme som nedgang i kriminaliteten.

På kvelds- og nattestid lørdag og søndag endres bildet totalt: Overvåkningsbilder som VG har fått tilgang til viser at opp mot 170 ungdommer inntar Oslo S. De møtes for å slåss og truer både med slag- og stikkvåpen.

—-

De fleste er i alderen 14 til 18 år og gjør nattetimene utrygge for de av de 150 000 daglige reisende som passerer Norges travleste trafikknutepunkt natterstid.

Men heller ikke vekterne går fri. De kan berette om fysiske angrep fra ungdommene: Knekt tommel, angrep med kniv, trusler med gasspistol og kvelertak er noen av hendelsene. Da er legevakten neste stasjon. I tillegg kommer alle verbale truslene og mange angrep hvor de unngår å skade.

—-

Nå er situasjonen blitt så ille at saken er løftet opp til øverste nivå – justisministeren.Det skjer i form av et brev Aps storbypolitiske talsmann, Jan Bøhler, har sendt til Stortingets president.—-

– Det er ingen steder det er mer synlig politi enn nettopp rundt Oslo S, sier sjefen for Grønland politistasjon, Kåre Stølen. I tillegg kommer et stort antall som ikke går i uniform.

Han viser til den kraftige nedgangen i kriminaliteten i Oslo, med så mye som 39,7 prosent i sentrale strøk bare det siste året.

– Oslo S er blitt mye tryggere bare i løpet av de to siste årene, så det går absolutt den riktige veien.

Hvor troverdig er historien om trygge Oslo? Oslopolitiet kaller utrygghet for trygghet. Jan Bøhler lovpriser Det nye Norge, men er ikke tilhenger av volden som følger med på lasset.

200 000 nye innbyggere drevet av innvandring er nok den utviklingen Oslo trenger mest for å løse tryggheten for folk flest i hovedstaden.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/politi-hverdagen/oslo-s-tenaaringer-bortvist-10-500-ganger-paa-tre-maaneder/a/23352558/