– Egypts president talte Barack Obama midt imot om filmstriden, hojer Aftenpostens Martin Skjæraasen ukritisk og viser til Egypts president Mohamed Mursis FN-debut. Og som vanlig på Aftenpostens kanter lar man høflig være å problematisere Mursis høyst problematiske tale:

I går kalte Barack Obama filmen «ondsinnet og avskyelig», men forsvarte samtidig retten til å lage og publisere slike filmer.

I natt slo Mursi tilbake. Egypts første demokratisk valgte president sa at han støtter ytringsfrihet, men «ikke en type ytringsfrihet som rakker ned på en bestemt religion eller kultur».

Joda, det gjør han. Den modige FN-debutanten er den demokratisk valgte lederen for en nasjon hvis medier og religiøse ledere praktisk talt daglig rakker ned på jøder og kristne, inklusive landets forfulgte koptiske minoritet. Herr presidenten er mao bare motstander den type ytringsfrihet når den bestemte religionen og kulturen er hans egen.

Og om ikke Aftenpostens journalister vet dette, gjør i alle fall president Mursi selv det.

Så neste gang den følsomme presidenten tar en såkalt spansk en i FN, så kunne det kanskje proklameres under den mer passende overskriften: Egypts president talte mot Barack Obama med ekstraordinær dobbeltmoral?