Den valgte lederen av Det muslimske brorskap, Mohamed Badie, under rettssaken mot ham i 2016. Nå er også hans erstatter arrestert. Foto: Amr Dalsh / REUTERS/ NTB scanpix

Egyptiske myndigheter har funnet og arrestert Mahmoud Ezzat, som er fungerende leder for Det muslimske brorskapet. Han holdt seg skjult i utkanten av Kairo.

Ezzat ble dømt i sitt fravær for medvirkning til en rekke terrorangrep i landet, og er fungerende leder for den forbudte organisasjonen etter at den valgte lederen, Mohammed Badie, ble fengslet i 2013. Han har siden vært i skjul og ble funnet i en leilighet i utkanten av hovedstaden, ifølge en kilde i det egyptiske innenriksdepartementet.

76-åringen er anklaget for å ha etablert en militant fløy av den islamistiske organisasjonen, og for å ha medvirket til flere angrep i Egypt, deriblant likvideringen av landets ledende statsadvokat, Hesham Barakat, i 2015.

Det muslimske brorskapet vant valget i Egypt i 2012 etter massedemonstrasjonene under den arabiske våren. Mindre enn ett år etter at Mohamed Mursi ble president, brøt det imidlertid ut nye massedemonstrasjoner, denne gangen i protest mot at Mursi førte landet i det mange mente var en for islamistisk retning.

Det endte med militærkupp, og i etterkant ble Brorskapet forbudt av de nye makthaverne.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.