NTB

Fire politifolk er drept i en skyteepisode på et høysikkerhetsanlegg på Sinaihalvøya i Egypt søndag, opplyser tjenestepersoner til nyhetsbyrået AP.

Nyhetsbyrået siterer tre anonyme kilder i landets sikkerhetstjeneste og helsevesen. AP viser til en navneliste som viser at fire polititjenestepersoner er drept, og at minst 21 andre personer er såret.

Omstendighetene rundt hendelsen, som skjedde i byen El-Arish nordøst i landet, er uklare. Landets innenriksdepartement har foreløpig ikke kommentert saken.

Åstedet beskrives som et tungt beskyttet høysikkerhetsanlegg. Noen av ofrene har fått skuddskader, mens andre har skader fra tåregass avfyrt inne på anlegget.

Egypt har kjempet mot islamistiske opprørere på Sinai-halvøya i over ti år. Volden ble verre etter militærkuppet mot Egypts første folkevalgte president Mohamed Mursi fra det nå forbudte muslimske brorskap i 2013.

IS-opprørere gjennomfører stadige angrep, særlig mot de militære, den kristne minoriteten og alle andre som anklages for å samarbeide med politi og sikkerhetsstyrker.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.