Situasjonen i Egypt er ikke bare uoversiktlig. Mange fisker i rørt vann. Brorskapet og presidentens varsler om at et militærkupp er underveis kan være et forsøk på å mobilisere tilhengerne til aksjon i 11. time.

Selv om prisen for å bli sittende ved makten skulle være borgerkrigstilstander, synes Brorskapet å mene at det å bli sittende med makten er verdt det.

De setter likhetstegn mellom sin egen legitimitet og den valgte. Men Mursi og Brorskapet vet godt at de bare hadde 25 % av velgerne bak seg ved valget. Nå er antallet langt mindre. De brøt gjennom på et tidspunkt da de lå mange hestehoder foran opposisjonen. Nå har de vist seg maktsyke og inkompetente og vil ikke ta regningen.

Men hvem sender ut hva av meldinger?

Ifølge det statslige egyptiske nyhedsbureau er et nyt præsident- og parlamentsvalg på trapperne.

Efter en kort overgangsperiode vil der blive udskrevet valg til parlamentet – og egypterne skal også sætte kryds ved en præsident.

Det oplyser det egyptiske statslige nyhedsbureau, der tilføjer, at køreplanen er støttet af militæret.

..

En mere detaljeret køreplan vil blive fremlagt af lederen af den koptiske kirke sammen med oppositionslederen Mohamed ElBaradei. Det oplyser det egyptiske stats-tv.

ElBaradei forhandler på vegne av Tamarod-bevegelsen. Men hva med den koptiske kiren, kan den være med å avsette en islamistisk president? Tidligere har vi hørt at islamistene reagerer på den minste kristne aktivitet og kaller det en provokasjon. Nå deltar kirken i avsettelsen av den første islamistiske president? Dog ikke alene. Også muslimske ledere skal ha deltatt i onsdagens møter, heter det fra ritzau.

http://jyllands-posten.dk/international/Afrika/ECE5693066/nyhedsbureau-nyvalg-i-egypten/