Nytt

Så har altså Moon-sekten lyktes i å innynde seg hos Utenriksdepartementet (UD) bak en respektabel fasade av moteriktige buzzwords, og med det klart både å få pengestøtte til å arrangere seminar og å låne lokaler på Stortinget til dette formål.

Jan Egeland og Ine Eriksen Søreide har takket ja til å delta, i likhet med UD uten å ha sjekket hvem som stod bak — noe som i seg selv påkaller lattermildhet. Søreide holder ord, mens Egeland har funnet en unnskyldning for å utebli.

Med en fagpersons hjelp lager Aftenposten en bitte liten skandale av det hele. UD burde angivelig forlange de førti tusen bevilgede kronene tilbake. Sekten er kontroversiell, må vite. Driver hjernevask og greier. Grunnleggeren var imot homofili, og mente at Holocaust var Guds straff mot jødene.

Javel, men burde man ikke anvende de samme standarder på alle?

Bad vedkommende UD om å forlange penger tilbake av Oslos domprost Olav Dag Hauge, etter at de finansierte hans flytur til Qatar, hvor han fremførte ydmyke unnskyldninger overfor en viss Yusuf al-Qaradawi, hvis syn på homoseksualitet og jødeutryddelse ikke er veldig langt fra avdøde Sun Myung Moons?

Den samme fagpersonen mener at de som måtte ha sagt ja til å stille opp på seminaret uten å vite helt hva de sa ja til, burde rødme.

Bad vedkommende kronprins Haakon eller utenriksminister Jonas Gahr Støre om å rødme etter å ha deltatt på et seminar hvor et av innleggene hadde tittelen «Hvorfor jeg hater jøder»?

Hvis man kan omgås, invitere og finansiere dialog med de minst siviliserte personer tilhørende islam, hvorfor kan man ikke gjøre det med Moon-sekten? Det skulle vel aldri være at man bøyer seg for den sterkestes rett?

 

Omstridt sekt får UD-støtte