Kommentar

Israelerne kan velge mellom 40 partier. Tyve kommer inn også det gir så små grupper at det å sy sammen en koalisjon blir tungt. Fra venstre:LBenjamin Netanyahu, (Likud), Avigdor Liberman (Yisrael Beitenu), Ayelet Shaked (Yamina), Benny Gantz (Blå og Hvit), Yman Odeh (Hadash). Foto: AFP/Scanpix

 

Hvis man hører på norske medier får man servert Israel og palestinerne som et moralsk teater hvor jødene er plassert i rollen som overgriper. De nekter å bøye seg for de internasjonale menneskerettighetene, som forvaltes av en bestemt vestlig elite og FN.

Samme dag som valget finner sted skal en nederlandsk domstol ta stilling til om Benny Gantz, leder av koalisjonen Blå og Hvit, kan stilles for en nederlandsk domstol for krigsforbrytelser. Gantz var hærsjef under krigen mot Gaza. Bare det at en nederlandsk domstol kan vurdere en slik rettssak sier noe om at Europa og menneskerettsregimet har mistet gangsynet. Menneskerettigheter er blitt et politisk våpen,

At Norge er med på dansen forteller at vi fortsatt lever mentalt i den gamle tiden. Det gjør vi fordi Høyre-utenriksministeren tror at det flukter med det nye Norge, dvs som har en tung muslimsk komponent. Ine Eriksen Søreide ser ikke at venstresidens anti-israelisme, menneskerettighetsregimet og muslimsk antisemittisme til samme er en dødelig cocktail. For Norge. Israel skal alltids klare å beskytte seg.

I takt med innvandringen ser vi at antisemittismen viser sitt heslige ansikt i full offentlighet. De sitter nå representert i Kongressen i USA, der Ilhan Omar gang på gang tråkker i salaten, enten det er 9/11 eller Israel. Med den største selvfølgelighet mener de å representerer det sanne Amerika. De samme takter kommer fra Abid Raja og Høyres ordførerkandidat i Oslo, Saida Begum, og SVs Mariam Hussein.

De forlanger at islamske verdier skal være like mye verdt og har krav på samme anerkjennelse som «norske» eller «amerikanske». De er enda mer sanne enn de innfødtes. Slik snakker Raia og slik snakker Ilhan Omar og Rashida Tlaib.

Slik snakker Pakistans president Imran Khan som for to dager siden truet med en verdensomspennende jihad mot India.

Norske medier dekker ikke dette. De har nok med å angripe Trump og Israel.

Men stadig flere mennesker hører at noe skurrer. De ønsker ikke å være på parti med Raja, Begum, Hussein eller Imran Khan, eller Yusuf Qaradawi som fortsetter.å spy ut jødehat.

Israel har havnet midt i en sivilisasjonskrig. I et større perspektiv var det ikke til å unngå. Israel representerer jødedommen, den første monoteistiske religionen. Moses og De ti bud,

Jøder flykter fra Europa til Israel og overseas. Europeisk elite slår på motviljen og vil ikke snakke om at tragedien er ved å gjenta seg: Jødene er ikke lenger trygge i Europa.

Erna Solberg viser sitt dannelsesnivå når hun får seg til å si at muslimene er vår tids jøder.

Erna bøyer seg for propagandaen som NRK har kjørt i tiår. Dumhet avler dumhet. Dumhet og hat er en farlig kombinasjon. Jøder vet det. Også gode nordmenn må forstå det.

NRK prøver så godt de kan å holde liv i skrekkbildene. Netanyahus uttalelser om Jordandalen og bosettingene gir dem vann på mølla. Mediene glemmer å nevne at Benny Gantz var der like i forveien og sa det samme: Jordandalen må forbli på israelske hender.

Hele tyngdepunktet i Israel har forskjøvet seg til høyre. De har vært foran Europa. En ekstra grunn til å hate Israel.

De samme konfliktene som Israel strir med har forplantet seg til Europa. Men det vil ikke Ine Eriksen Søreide innrømme. Hun klynger seg heller til palestinerne og Abbas.

Den dagen Vest-Europa våkner vil det innse at israelerne vet noe de ikke har villet vite: At kultur og religionskonflikter ikke er noe man kan kimse av.

Israelerne vet alt om det, ikke bare når det gjelder arabere, men også sine egne religiøse ortodokse som krever politisk innflytelse helt ut av proporsjoner med deres størrelse. Pga det politiske systemet har Likud vært avhengig av deres støtte.

Men det kan nå ta slutt. Hvit og Blå har sagt seg villig til å gå i koalisjon med Likud, hvis Likud kvitter seg med Netanyahu. Da vil også Avigdor Liberman og Yisrael Beteinu delta. Dermed er de religiøse partiene på høyre fløy overflødige.

 

 

For en innføring i israelsk politikk, les:

Israel’s Elections: What Has Changed?