Nytt

Frankrikes statsminister Jean-Marc Ayrault kunngjorde i går kveld at ytterligere forespørsler om tillatelse til å avholde demonstrasjoner i protest mot den anti-islamske filmen Innocence of Muslims vil bli avvist. Le Monde skriver at den tillyste demonstrasjonen i Paris førstkommende lørdag dermed i praksis er blitt forbudt av franske myndigheter.

Statsministeren kommenterte at den aktuelle saken ikke har noe å gjøre med Frankrike, som forøvrig garanterer ytringsfriheten. «Republikken vil ikke på noen som helst måte la seg true,» sa han, og la til at demonstrantene i motsetning til ansvarlige muslimske ledere representerer «små mindretallsgrupper som vil utnytte situasjonen».

Ayrault har tidligere sagt at enhver med krenkede overbevisninger som mener å ha fått sine rettigheter krenket, kan henvende seg til rettsvesenet — noe folk allerede har gjort pga. det satiriske magasinet Charlie Hebdo, som i dag offentliggjør nye karikaturer av Muhammed.

 

Film anti-islam : une nouvelle manifestation à Paris ne sera pas autorisée