Nytt

Effekten av valgresultatet i Frankrike kan bli at Nicolas Sarkozy må hente stemmer på høyresiden. Sentrum er svekket.

Although it failed to take her into the second round, Miss Le Pen’s success will boost her influence on the French political scene, and is likely to hand her party seats in parliament later in the year. It could affect relations with minorities in France and in other European countries after a campaign based on rhetoric against immigrants, Islam and the European Union.

Men ifølge kommentatorene kommer ikke Marine Le Pen (43) til å støtte Sarkozy. Sarkozy må gjøre jobben selv med å hente stemmer fra hennes velgerskare.

Francois Hollande ga Sarkozy ansvaret for at Marine Le Pen gikk frem, for Sarkozy skal ha appellert til og konkurrert om velgerne til høyre. Men samtidig viser meningsmålinger at det var skuffelse over Sarkozy som førte til at Marine Le Pen gikk frem. Begge argumenter kan ikke være riktige.

Over halvparten av Marine Le Pens velgere må stemme på Sarkozy i annen runde 6. mai, hvis han skal ha håp om å slå Hollande.

France election 2012: one in five vote for Marine Le Pen as Nicolas Sarkozy is beaten into second place
Marine Le Pen secured the highest score for the far-Right in French presidential election history on Sunday, in a third-place finish that will present a major challenge to the two mainstream candidates Nicolas Sarkozy and Francois Hollande, left in the race.

Les også

-
-
-
-
-