Nytt

Hamar Arbeiderblad har hengt seg opp i  «mokkamann-saken» under forrige helgs Spellemannspris. Det skrives om gufs fra folkedjupet og rasisme, og avisen mener åpenbart at det er  majoritetens feil når integreringen av minoriteter ikke  går som ønsket. Ikke minst er man såret over at  bygdefolket hengt ut som tullinger med unnskyldingen fra Plumbo. De sa jo at de var bygdegutter.

Fredag 20.januar skriver kulturredaktør, Geir Vestad, i en kommentar med tittel «Det gufser fra fokedjupet»

Men det er litt trist det hele. For taperen er hverken Plumbo eller Madcon, men bygda. Det er vi bygdefolket som er hengt ut som tullinger nok en gang. Først av Blokkhus i hans forsøk på å forklare seg, så av de mer eller mindre rabiate kommentarene på ulike nettsteder som på vegne av folkedjupet hisser til krig mot kultureliten. Og det er virkelig mye gørr der ute. Skrekkscenarioet akkurat nå er at alle disse fra djupet vil setmme Plumbo fram til seier i Melodi Grand Prix. 28. januar skal Plumbo framføre låten «Ola Nordmann», med den internasjonale finalen i Aserbajdsjan som mål. Kommer de dit, vil det bli folkedjupets største seier.

Lørdag 21.januar er sjefsredaktør Carsten Bleness på banen med kommentaren «Rasismens mange ansikter.» Det synligjøres et ganske ensidig syn på hvorfor integreringen ikke fungerer som ønsket.

I Norge i dag er det 12,2 prosent, eller 600 000 mennesker som er første eller andre generasjons innvandrere. Halvparten av dem kommer fra land utenfor Europa. Mange av dem opplever nok å få klar beskjed fra det norske samfunnet: Du er ikke god nok til å jobbe sammen med oss. Du er heller ikke god nok til å møte oss på kveldstid, for å prate, drikke og danse. Antaglig øker ikke slike opplevelser lysten deres til også å ta i mot en ugjennomtenkt fleip om «mokkamann» eller «neger» med et stort smil.

At religiøse minoriteter latterligjør voldtektsofre på direktesendt debattprogram, eller det faktum at etniske minoriteter systematisk angriper homofile i Oslo skaper tydeligvis ikke samme grad av harme hos redaksjonen i Hamar Arbeiderblad.

Kommentarene var ikke å finne på nett i skrivende stund. www.h-a.no