I lørdagens Hamar Arbeiderblad kan man lese hvordan Hamar Arbeiderblad ønsker å bekjempe fremmedfiendtlighet og skepsis til flyktninger. Den siste tiden ha flere kritiske skribenter fått plass på debattsidene. Medisinen Hamar Arbeiderblad foreskriver er fortsatt innvandring og en vellykket bosetting og integrering. Det er bare å fortsette i det samme sporet vi har gjort i 40 år.

Til tross for at Hamar Arbeiderblad nevner flere eksempler på hvor mislykket integreringen er, så mener avisen at folket må overbevises om at det store flyktningmottaket vil lykkes.

Det handler om mennesker i nød, og som samfunn må vi overbevises om at de kan integreres. Ansvaret er vårt. Vi skal integrere flyktningene.

Hva når flyktningene selv ikke ønsker eller klarer å integreres?

Over hele Europa er nå arbeidet med å bosette det økende antall flyktningene i gang. Norge er intet unntak. Det har stor betydning at dette skjer så raskt son mulig, skal resultatet bli vellykket. Allerede nå kan vi her på debattsidene til Hamar Arbeiderblad se at innvandringsfiendtlighet og skepsis til flyktningene kommer tydelig til uttrykk.

Hedmarken har et godt utgangspunkt for å klare det ingen andre klarer, mener Hamar Arbeiderblad.

Tendensen er at innvandrerne er de første som mister jobben når ledigheten øker. 39 prosent av de arbeidsledige er innvandrere, skriver Klassekampen. Mens arbeidsledigheten nå er på 2,7 prosent for alle, er 7,1 prosent av innvandrerne registrert som arbeidsledige. Her i fylket har vi fortsatt god økonomisk vekst og synkende ledighetstall. Det er et godt utgangspunkt for å få flyktningene i jobb.

—-

Det verste scenarioet er at vi mislykkes med integreringen, og at flyktningene blir et økende sosialt problem. Dette ser vi nå klare tegn til Tyskland, som på enkelte dager tar imot 10.000 asylsøkere. Forbundskansler Angela Merkel sliter på meningsmålingene, og uroen vokser.

Folks følelser og erfaringer er feil og bør ikke lyttes til.

I tillegg til rask bosetting og gode integreringsprogrammer, bør politikerne få fram budskapet om at vi står overfor en situasjon hvor vi hjelper mennesker i nød, og at vi er i stand til å integrere dem inn i vårt samfunn. Slik møter vi skepsisen til flyktningene på en offensiv måte.

h-a.no

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂