Mobbing har et større potensial enn agurker. Så lenge man har KrF-ere å hogge løs på.

VG Nett ved Henrik Ihme har lånt øre til et lesbisk par som føler seg forsmådd av en bonde som leier ut hus på gården i Skjeberg i Østfold. De er to voksne og fire barn. Utleier syntes derfor et hus på 100 kvm ble snaut. Da de også kom til å nevne at de var lesbiske, fant bonden det ikke verdt at de tok bryet med å komme. Han var dum nok til å antyde en sammenheng. Eller: slik paret utla det til VG Nett som slo saken opp.

Men er det nødvendigvis diskriminering? Ståle Solberg har vel også en rett til å bestemme hvem han skal leie ut til? Det kan være han så for seg problemer. Man bor tett på et tun. To kvinner har brutt opp fra sine menn, kanskje han syntes det hørtes komplisert ut?

Dette burde være en ikke-historie, slik siling skjer i ulike sammenhenger hver eneste dag over det ganske land, også i VG!, men VG ser et potensial: kombinasjonen KrF-politiker og lesbiske er for fristende.

Det stopper ikke der. Nå slår NRK Dagsnytt opp saken øverst.

Dette er mobbing og nettopp den populisme som mediene ellers langer ut etter på høyresiden. Man går etter bestemte ingredienser og lager et giftig brygg. Nyanser og motforestillinger er man ikke interessert i.

Det er ingen uskyldig trussel, for interesseorganisasjoner og Likestillingsombudet står klar til å gå løs på bonden.

Jurist i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Jeanette Fjeldheim, mener Ståle Solberg har opptrådt diskriminerende overfor familien Nyborg.

– Dette er en opprørende sak, og et grovt brudd på husleieloven slik jeg ser det. Jeg vil nå utforme en klage til Likestillings- og diskrimineringsombudet, for Ståle Solberg må følge lovverket slik som alle andre, sier hun.

Fjeldheim håper på at en klage vil lede til en uttalelse fra LDO, og vil sammen med familien vurdere å gå til rettslige skritt for å statuere et eksempel av saken. LLH-leder Bård Nylund mener også at Solberg ikke har forholdt seg til husleieloven.

Lesbiske nektes å leie av KrF-politiker