– Fremskrittspartiets verdier er ikke noe dårligere enn andre politikeres verdier, sa Frp-leder Siv Jensen i sin tale til partiets landsstyre lørdag.

Siv Jensen sier hun bevisst har latt være å blande seg inn i prosessen til KrF, men ser seg nødt til å slå tilbake når noen «demoniserer» og rakker ned på Frp.

I likhet med statsminister og regjeringskollega Erna Solberg (H) mener Frp-lederen det er nødvendig å ta et oppgjør med måten KrF og KrF-leder Knut Arild Hareide framstiller høyresiden i norsk politikk på.

– Jeg har stor respekt for at partier har interne prosesser og har derfor valgt helt bevisst å ikke «blande meg inn» i prosessen som går i KrF. Hva de bestemmer seg for, er deres sak, sa Jensen i talen sin til Frps landsstyre lørdag.

– Men når Frp, våre velgere og politikere blir rakket ned på, stemplet og forsøkt demonisert, da er det en selvfølge at vi reagerer. Fremskrittspartiets verdier er ikke noe dårligere enn andre politikeres verdier, fortsatte Frp-lederen.

Merkelapper

Hun vil ikke trekke fram konkrete eksempler, men sier det bare er å lese nærmest hvilken som helst avis eller nettavis fra de siste ukene.

– Vi har en lang historie når det gjelder å bli satt merkelapp på. Jeg trodde det var over da vi fikk flertall i 2013 og fant et felles verdigrunnlag og dannet ny regjering. Men nå handler det kanskje ikke lenger så mye om verdier, men om å gi Frp-politikere en ørefik nesten hver dag, sier Jensen.

– Frp-politikere som opplever at de gjør en innsats hver dag for å skape et varmere samfunn, får høre at de er udugelige, kyniske annenrangs politikere, fortsetter Frp-lederen.

Enkelte av kommentarene hun har reagert på, har kommet fra KrF-hold, utdyper Jensen overfor NTB.

– Ikke fra KrF som parti, men det har kommet mange enkeltuttalelser den siste tiden som jeg tror har blitt opplevd som veldig leie av mange av Frps tillitsvalgte og folkevalgte over det ganske land, sier Jensen.

KrF-frierier

Tross Hareide og andre KrF-politikeres beskrivelser av Frp, understreker Jensen at hun fortsatt vil samarbeide med partiet.

I talen til landsstyret hadde Frp-lederen bakt inn en rekke frierier til Hareide. Men istedenfor å love KrF nye seiere, håper Jensen at gjennomslagene partiet allerede har fått gjennom det borgerlige samarbeidet, er nok til å minne dem om hvor de hører hjemme.

– Dette er det mest konkrete vi kan gi – en fortsettelse av dette samarbeidet. Vi har et felles verdigrunnlag som gjør det lett å finne gode løsninger sammen, sier Jensen.

– Dette har jeg også alltid innerst inne trodd at også KrF mente, fortsetter hun.

– Undergraver

Dette verdigrunnlaget deler ikke KrF med venstresiden, mener Frp-lederen.

– KrF står selvsagt fritt til å kaste denne regjeringen og sørge for at SV og Arbeiderpartiet får styre Norge i en annen retning. Men det vil ha store konsekvenser for hverdagen til folk flest, sier Jensen, og lister opp en rekke saker hun tror blir vanskelige dersom KrF følger Hareides råd.

– SV og Ap mener staten, og ikke enkeltmennesket og familien, skal ta flest mulig beslutninger. SV og Ap vil at samfunnet bygges ovenfra, ikke via enkeltmennesket, frivillighet, familier, bedrifter og lokalsamfunn. SV og Ap vil føre Norge i en retning hvor vår felles kristne kulturarv bygges ned, ikke opp, sier Jensen.