Dansk Folkeparti ber justisminister Lars Barfoed gripe inn og sørge for at hatpredikanten Bilal Philips ikke får tale til unge muslimer i Danmark.

Om nødvendig må det lages nye lover, mener Dansk Folkeparti, som allerede søndag oversender anmodningen til justisministeren.

– Hvis den nuværende lovgivning ikke er tilstrækkelig, ser vi meget gerne, at justitsministeren kigger på ny lovgivning, der tager hensyn til, at folk skal have lov til at ytre sig. Men alt inden for rimelighedens grænser, mener DF’s socialordfører og medlem af Folketingets integrationsudvalg Martin Henriksen.

DF opfordrer til ny lov
Opfordringen kommer, efter at Politiken søndag kan fortælle, at prædikanten skal tale på en konference for ungdomsafdelingen af Islamisk Trossamfund. Ifølge terrorekspert Lorenzo Vidino er Bilal Philips kendt for at have antisemitiske holdninger og være imod integration.

Derfor håber Martin Henriksen på, at eventuel ny lovgivning kan blive vedtaget, inden 17. april, hvor prædikanten skal tale på konferencen.

– Han er en person, som vil bidrage til yderligere uro i et område, hvor der er problemer i forvejen. Han støtter sharia-lovgivning og er varm fortaler for selvmordsangreb og dødsstraf mod homoseksuelle.

– Der er behov for, at politikerne ikke bare med ord siger, at de er utilfredse med et arrangement, som man så med Hizb ut-Tahrir i Den Sorte Diamant. Vi har jo faktisk mulighed for at lave ny lovgivning, siger politikeren.

ritzau