Muslimsk Ungdom i Danmark, Munida, har invitert predikanten Bilal Philips som er nektet innreise til Storbritannia og Australia fordi han sprer hat.

Mens verden er opptatt av marginale pastorer med oppmerksomhetsbehov, tillater vestlige regjeringer predikanter som reiser rundt og egger dets nye muslimske innbyggere til hat.

Det er en type brannstifting med langt større konsekvenser for samfunnet, men debatteres nesten ikke.

Ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund holder søndag 17. april en konference på Nørrebro i København, hvor hovedtaleren ifølge Politiken søndag er den kontroversielle prædikant Bilal Philips.
Canadieren blev i juni sidste år nægtet indrejse til Storbritannien, hvor han også skulle have talt til en konference. De britiske myndigheder betragter ham som en potentiel trussel mod samfundet.
For tre år siden var det de australske myndigheder, som nægtede Philips indrejse. Bilal Philips er en berømt muslimsk lærd, som har skrevet adskillige bøger. På hjemmesiden YouTube kan man se stribevis af videotaler, hvor han taler varmt for islamisk sharialovgivning, ligesom han kommer med hårde udfald mod shiamuslimer og homoseksuelle.
I én video betegner han aids som «Guds straf til de homoseksuelle» og argumenterer for dødsstraf til bøsser og lesbiske. I en anden video forsvarer han selvmordsangreb, fordi de bør betragtes som militæraktioner.
– Det er en legitim form for kamp, siger han ifølge Politiken på videoen.
Konferencen med Bilal Philips som trækplaster foregår i Korsgadehallen på Nørrebro i København. Den er arrangeret af Muslimsk Ungdom i Danmark (Munida), som er ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund.
Formand for Munida og talsmand for Islamisk Trossamfund Imran Shah siger, at han ikke er bekendt med, at Bilal Philips støtter sharialovgivning eller taler hadsk om homoseksuelle.

Islam Net skal ha en konferanse i Oslo som er skåret over samme lest. Man tilpasser budskapet etter publikum, men den som vil kan lett finne ut hva predikantene står for. En indikator er holdning til minoriteter innen islam, frafalne, kvinner og homoseksuelle.

Hvorfor skal samfunnet finne seg i at ungdommen radikaliseres av disse predikantene? Man snakker i Norge om å bruke exit-programmet som man i sin tid brukte på nazister, på radikalisert muslimsk ungdom. Men hvordan skal man ha noe som helst håp om å lykkes med det når man tillater fri import av hatpredikanter?

Det sies at vi må bruke ytringsfriheten hensynsfullt, men samtidig misbrukes den av hatpredikanter uten at noen ser ut til å bry seg. Hva kan man gjøre? Mediene kan sette søkelys på predikantene, slik man ville gjort hvis de var kristne eller tilhørte høyresiden. Men norske medier dekker ikke en gang at dette er et fenomen. Disse predikantene reiser rundt fra land til land og hisser muslimsk ungdom mot Vesten og forbereder dem til kamp.

BT.dk 09.04.2011
Ekstremist skal tale til unge på Nørrebro