Samme helg som den ekstremistiske organisasjonen islam.nets «Islamsk fredskonferanse om ytringsfrihet og terror» går av stablen i Oslo, er den omstridte hatpredikanten Bilal Philips invitert til en lignende konferanse i København. I morgen akter flere danske politikere og samfunnsdebattører å demonstrere mot Philips, som nektes innreise i bla Australia og Storbritannia pga hans prekner om at menn har rett til å slå sine koner og utilslørte hat mot homofile.

Men å kalle Philips` fiendtlige holdninger ekstreme er det samme som å kalle islam ekstrem, mener Philips selv:

«Mine holdninger er ikke unikke for mig, men for islam, så når de siger, at mine holdninger er ekstreme, så siger de, at islam er ekstrem. Så det er islam, der ikke skulle være tilladt i Danmark,» siger han.

Det er særligt hans meget bogstavtro udlægning af homoseksualitet og sharialov, der skaber kontrovers omkring prædikanten. Han mener, at homoseksualitet skal straffes med døden, og at mænd skal have lov til at slå deres koner. Det er dog ikke bare homoseksualitet, han mener forbryder sig mod guds lov.

«Hor, utroskab, homoseksualitet er alle forbrydelser fra sharias perspektiv, ifølge islamisk lov og ifølge bibelsk og jødisk lov. I det gamle testamente står det også alt sammen, så det er et synspunkt, vi deler med tidlig kristen lov og jødisk lov. Det er en forbrydelse, det er en synd,» lyder det fra Bilal Philips.

Philips var for øvrig invitert som taler på islam.nets fredskonferanse i Oslo i fjor.

TV2: «Hvorfor må jeg ikke tale, når I må tegne»

Via Snaphanen