Sveriges Imam Forbund (SIF) fikk 416.000 statlige kroner for å «utvikle nye arbeidsmetoder for å motvirke eller forebygge rasisme og islamofobi». I søknaden om statsstøtte spesifiserer SIF at satsingen delvis dreier seg om å «skape en profesjonell hjemmeside (www.muslim.se) med faktabasert og saklig informasjon om islam», skriver Per Gudmundson i Svenska Dagbladet.

På den statsstøttede hjemmesiden – hvis formål oppgis å være «en enkel måte presentere islam for unge muslimer» – får man således saklig informasjon om at homoseksualitet kvalifiserer til dødsstraff, at muslimer ikke må være venner med ikke-muslimer, at kvinner ikke bør innlede en samtale med fremmede menn, at muslimer helst skal stemme på andre muslimer ved valg og at jødene styrer verdensøkonomien.

I tillegg får leserne vite at det er forbudt å hjelpe ikke-muslimer, at det er forbudt å bli venn med dem, like dem eller å bli medlemmer av deres samfunn eller å bli med i deres partier. Det er kun akseptabelt å stemme ved valg når det «ligger i islams interesse at muslimer stemmer»:

Att delta i svenska traditioner är förstås ”inte tillåtet”. Att sjunga med i Nu tändas tusen juleljus vid Lucia innebär ”otvivelaktigt att man utesluts ifrån islam”.

Tyvärr är det inte förvånande. Bakom SIF återfinns predikanten Anas Khalifa, som i sin vänkrets – en extrem islamistisk våldsbejakande miljö – har flera personer som figurerat i Säkerhetspolisens utredningar.

Åsikterna ryms naturligtvis inom religionsfrihetens avsiktligt vida ramverk. Icke desto mindre strider de mot demokratiska grundprinciper om människors lika värde, likabehandling oavsett kön eller sexuell läggning samt förbud mot diskriminering på etnisk eller religiös grund. Det är budskap som inte ska spridas med skattemedel.

Tidligere i år avslørte Gudmundson at Ungdomsstyrelsen ga 550.000 til organisasjonen Troende Unge Framtidige Forbilder (TUFF) i 2010. TUFF brukte skattemidlene til å hente inn hatpredikanten Bilal Philips, som sprer omtrent samme antisemittiske og homofobiske budskap som SIF, til en kjønnssegregert konferanse i kommunale lokaler i Göteborg.

Ungdomsstyrelsen har imidlertid ikke lov til å dele ut økonomiske bidrag til «virksomhet som strider mot demokratiets idèer, det vil si tanken om alle menneskers likeverd», og pengene ble krevd tilbakebetalt etter avsløringen.

Men det holder ikke, skriver Gudmundson:

Demokratiministern borde omedelbart utreda hur det kan komma sig att Ungdomsstyrelsen gång på gång kan betala ut bidrag till antidemokratiska rörelser.

Philips, som er nektet innreise i bla Storbritannia, Australia og Tyskland pga sine hatefulle prekener, holdt for øvrig tale på den ekstremistiske organisasjonen islam.nets angivelige fredskonferanse i Oslo i 2010.