Nytt

Migranter i en trebåt plukkes opp av Save the Children sitt skip Vos Hestia ved Libyas kyst 18. juni. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix

Red Barnet (Redd Barna) er med på å smugle mennesker til Europa, hevder Dansk Folkeparti. DF vil stanse hjelpeorganisasjonen Red Barnets innsamling av penger til et skip som plukker opp migranter i Middelhavet.

– Det er forrykt, at en nødhjælpsorganisation reelt samler penge ind til at smugle folk illegalt ind i Europa. Det er det, der er tale om.

Han viser til at Red Barnet samler inn penger til skipet Vos Hestia som opererer i Middelhavet.

Partiet vil også be justisminister Søren Pape Poulsen undersøke om innsamlingen til Vos Hestia er straffbar.

– For der er ingen af disse mennesker, som har et visum eller en opholdstilladelse til Europa, siger Martin Henriksen.

– Disse mennesker ved, at kommer de i kontakt med et skib fra Red Barnet, så er det en billet til EU. Det er ikke en nødhjælpsorganisations opgave.

– Den må selvfølgelig redde folk, men den skal ikke transportere dem til Europa. Det er meget usmageligt, siger Martin Henriksen.

Avviser kritikken

Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm avviser kritikken.

– Selvsagt smugler ikke Red Barnet flyktninger og migranter inn i Europa. Vi redder barn og deres familier, og dette gjør vi i tett samarbeid med italienske myndigheter, sier han.

– Det dør to til tre barn hver dag i Middelhavet. Selvsagt kan vi som Red Barnet ikke bare sitte å se på dette uten å gjøre noe, sier Keiding Lindholm.

 

Nord Jyske: DF vil stoppe indsamling til redningsbåd fra Red Barnet