Nytt

Black Army-medlemmer fotografert i sitt eget klubbhus. Merk klubblogoen. (Facebook)

Dansk Folkeparti foreslår kraftig lut for å bremse eskalerende vold og annen kriminalitet fra gjengkriminelle: Frata dem statsborgerskapet.

Bare det å være medlem i en slik gjeng, uavhengig av om man er dømt for annen kriminalitet eller ei, skal kvalifisere til tap av statsborgerskap, mener DF.

– Det er i høj grad indvandrere, der er tale om, fastslår innvandringspolitisk talsmann i DF, Martin Henriksen:

– Vi vil gerne kigge på et forbud mod indvandrerbander, så alene det at være tilknyttet en bande kan straffes med for eksempel udvisning.

Terror gir tap av statsborgerskap

Det er allerede mulig å miste statsborgerskapet hvis man dømmes for terrorrelaterte saker.

Det er for eksempel sket for marokkaneren Said Mansour, der mistede sit danske statsborgerskab for terrorpropaganda.

Det er noget i den stil, DF gerne vil have udbredt til at gælde bandekriminalitet også.

Siden 12. juni har det vært minst 15 skyteepisoder og to knivangrep i København. Politiet har fengslet 16 personer med gjengtilknytning i forbindelse med disse hendelsene.

Dansk Folkeparti følger opp Socialdemokratenes kritikk av regjeringen, og mener det er på høy tid å komme med konkrete tiltak.

– Regjeringen er pasiv

– Domstolene er for slappe, lovgivningen er ikke streng nok, og regjeringen legger til rette for at innvandrergjengene styrer København, sier Henriksen til Danmarks Radio.

Henriksen støtter Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen, som anklager regjeringen for passivitet.

Han utfordrer justisminister Søren Pape Poulsen og utlendings- og intergreringsminster Inger Støjberg. Støjberg kommer forøvrig mandag på besøk til sin norske kollega Sylvi Listhaug.

Ordføreren: – Mer synlig politi

Ordfører i København, Frank Jensen ber politiet i hovedstaden sette inn ekstratiltak for å bekjempe gjengkriminaliteten som har eskalert i løpet av sommeren.

– Vi har bruk for mer synlig politi. Ikke et eneste sted, gate eller park skal gjengene få lov til sitte på makten og gjøre livet utrygt for de lokale beboerne, uttaler Jensen i en pressemelding.

Onsdag ble en 24 år gammel mann skutt og såret nordvest i København. Det var hovedstadens fjerde skyteepisode på én uke.

– Situasjonen er ute av kontroll

Gjengkrigen i København har eskaleret de siste ukene.

To tilfældige unge mænd uden relationer til bander er blandt dem, der er blevet ramt af skud. Det har fået politiet til at opfordre unge mænd til at passe på.

Der er næsten lige kommet en ny bandepakke. Og der er indført visitationszone i København. Burde politiet ikke få arbejdsro til at benytte de redskaber, der allerede er?

– Vi blander os ikke politisk i efterforskningen. Men situationen er kommet ud af kontrol. Det er indvandrerbanderne, der styrer gaderne visse steder, siger Martin Henriksen.

– Men vi bliver nødt til vise politisk lederskab. Regeringen burde træde i karakter. Der halter det.

 

DR: DF vil fratage bandemedlemmers statsborgerskab