Nytt

«Migrasjon er uunngåelig, nødvendig og ønskelig», heter det i en video fra International Organization for Migration (IOM), som er en del av FN. Stillbilde: YouTube.

Danmarks regjering må trekke tilbake landets tilslutning til Marrakesh-erklæringen om migrasjon som er utarbeidet av FN og skal undertegnes i desember, krever Dansk Folkeparti (DF).

Danmarks Radio (DR) skriver:

Marrakesh-erklæringen er en politisk erklæring, som overordnet handler om migration mellem Afrika og EU. Den er ikke juridisk bindende, og dansk lov overtrumfer erklæringen, men ikke desto mindre vil DF have regeringen til at suspendere aftalen.

– Der er for mange spørgsmål, som står ubesvaret hen, og derfor mener vi, at man fra dansk side skal suspendere det samarbejde, indtil der er fuldstændig klarhed over, hvad regeringen har forpligtet sig til på Danmarks vegne, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Henriksen stiller seg skeptisk til erklæringens intensjoner om «lovlig migrasjon og mobilitet», som tar sikte på å gjøre arbeidsinnvandring enklere.

– Det er jo ikke ligefrem noget, vi i Dansk Folkeparti synes er en fantastisk god ide. Dels påvirker den type indvandring den sociale og kulturelle sammenhængskraft i Danmark, og dels har vi for tiden også en større diskussion om, hvorvidt der overhovedet er behov for at gøre det endnu nemmere at importere udenlandsk arbejdskraft, siger Martin Henriksen.

Ungarn har allerede sagt nei til å undertegne erklæringen, som etter den ungarske regjeringens oppfatning kan resultere i mer innvandring, noe den ikke ønsker. USA har også sagt nei til å undertegne, blant annet av hensyn til landets suverenitet.

Nå vil altså DF at Danmark følger i deres fotspor, men det avviser den danske utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg.

Danmarks utlendingsminister Inger Støjberg. Foto: Eric Vidal / Reuters / Scanpix.

Etter hennes oppfatning vil avtale redusere menneskestrømmen til Europa:

– Nej. Det her handler om, at vi skal have stoppet den strøm, der er henover Middelhavet, af for eksempel afrikanske migranter. Derfor skal vi have et langt bedre samarbejde med de afrikanske lande, og det er det, der er lagt op til i Marrakesh-erklæringen, siger Inger Støjberg og understreger, at erklæringen ikke er juridisk bindende.

Vi ønsker ikke at det skal komme flere afrikanere til Danmark, presiserer Støjberg.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!