Folketinget stemte tirsdag med stort flertall for de 12 innstrammingene av asylloven, til tross for all den negative oppmerksomheten smykkeforslaget har fått. Det er et folkelig flertall for å gjøre Danmark mindre tillokkende for migranter.

Danmark er et lite land. Det er rett og slett ikke plass eller kapasitet til migranter i svensk skala.

Det som gjør Danmark spesielt i Norden er at socialdemokraterne har snudd. Innvandringspolitisk talsmann Dan Jørgensen sa det ikke var fordi de gjerne ville, men fordi de måtte: Kommunene klarer ikke mer.

Hva vil Arbeiderpartiet svare den dagen norske kommuner sier det samme? At de ikke forsto situasjonen i 2016?

Skriften står på veggen og det er ubegripelig at Erna Solbergs regjering kunne kaste inn håndkleet og gi etter for Russland og asyllobbyen. Hvordan vil det nå gå med de norske innstrammingene?

Vil Stortinget kunne lære av Folketinget?

En seier for det nasjonale

støjberg

Foto: Innvandringsminister Inger Støjberg er den som har måttet fronte innstrammingene og ikke minst smykkeforslaget, som mediene har kastet seg over. Hun er Danmarks Sylvi Listhaug. Listhaug vil nok gjerne være like tøff som Støjberg, men det er ikke lett i en regjering som gir seg ved første tegn på motstand. (foto: Kirsten Damgaard)

Vedtakene er en seier for det nasjonale. Danmark vil ikke bli utvisket som nasjon, vil ikke bli overtatt av fremmede.

Grunnen til innstrammingene er at danskene har sett hvilken vei integreringen går – den fungerer ikke. I tillegg er den superdyr.

Men venstrefløy og politisk korrekte har alliert seg med utlendinger, og vil forsøke å få omstøtt loven. Byråkratene som har utarbeidet den innrømmer at den kan stride mot Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Det var en gave til lovens fiender.

Ganske ekstraordinært har regeringen og dens embedsmænd på forhånd indrømmet, at loven kan vise sig at være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 8 om retten til et familieliv.

I bemærkningerne til lovforslaget står der sort på hvidt, at forslaget om tre års ventetid på familiesammenføring går så langt, at der er »en vis risiko« for, at Danmark vil blive dømt for brud på menneskerettighederne ved den Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Men i debatten i Folketinget sto innvandringsminister Inger Støjberg og Venstres justispolitiske talsmann Jakob Ellemann Jensen fast på at loven er innenfor konvensjonene, ellers ville de aldri fremlagt den.

Henter legitimitet fra konvensjonene

Når landene ser seg tvunget til innstramminger kommer motsetningene frem og det blir klart at det vi forbinder med sivilsamfunn, NGO’er i hopetall, med store ressurser og mange kontakter, føler seg kallet til å bestride hva Folketinget vedtar. De vet bedre, deres mandat kommer fra konvensjonene og de står over folkets suverenitet.

Det er situasjonen i den nye postmoderne liberale demokratier: Demokratiet får ikke lenger sitt mandat fra folkets suverenitet, men fra konvensjonene, og dem er det bare en bestemt politisk klasse med den rette utdannelse og fortolkningsevne som er i stand til å lese riktig.

Vi har med andre ord fått det ekspertvelde som Platon anbefaler i Staten, men som er dypt udemokratisk.

Grensene er opphevet, nasjonene avskaffet

Denne eliten føler seg kallet til å styre på vegne av alle mennesker, ikke bare en liten gruppe på et begrenset territorium, som tilfeldigvis heter Danmark eller Norge, og de innfødte får beskjed om at det er deres plikt å dele plassen og ressursene, av historiske og universelle grunner.

Til å holde byggverket sammen utvikler man en synkretistisk religion, dvs en religion som låner litt herfra og derfra og sier at vi egentlig vil det samme alle sammen. Ateist eller troende, det kan gå ut på det samme.

Hvis noe alvorlig skjer går vi i fakkeltog. Det er ikke snakk om å vise noen døren.

Denne ideologien råder grunnen i Norge. Danskene har gjort opprør. Eller rettere: De har vendt seg mot seg selv. At socialdemokraterne har sett skriften på veggen er det mest utrolige.

Neste skritt

Når man først har begynt vil det være vanskelig å stoppe. Dansk Folkeparti har allerede foreslått at asylsøknader skal behandles på grensen.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen sagde, at stramningerne kun er et skridt på vejen, men at målet slet ikke er nået endnu.

»Der er tale om en regulær folkevandring. Og hvad vi gør i disse måneder og år vil definere os som nation mange år frem i tiden. Det er bestemt et godt lovforslag, men der er brug for mere,« sagde han og efterlyste yderligere stramninger, permanent grænsekontrol og en begrænsning af muslimsk og ikke-vestlig indvandring.

Det er vanskelig å begripe at mektige interesser og grupper fortsatt holder fast ved de åpne grensers politikk. Europa vil ikke kunne tåle ett år til med folkevandring i den skalaen som vi så i fjor. Det forstår selv en tåpe.

Asyllobbyen i Norge og Sverige kommer til å bruke Danmark som skremmebilde. Se hvor galt det kan gå når man slipper fremmedfrykten løs!

Men det kan være de forregner seg. Hvis Danmark får kontroll på tilstrømmingen kan de bakvaskede innstrammingen fort fremstå i et helt annet lys.

Det burde ikke være så vanskelig å forstå.

 

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE8394820/regeringens-asylstramninger-vedtaget-med-stort-flertal/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂