Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg skriver i et brev til personer i Dansk Folkeparti at hun gjerne vil tilbake til politikken og Folketinget.

I en e-post som ble sendt til flere av DFs representanter på Folketinget, takker hun for støtten.

»Jeg vil gerne sige jer alle en meget stor tak for jeres støtte og opbakning – og det gælder ALLE! I har ganske enkelt været fantastiske støtter for mig,« står der i brevet, som Berlingske er i besiddelse af.

Støjberg representerte tidligere Venstre. I desember ble hun dømt til to måneder ubetinget fengselsstraff for å ha adskilt en barnebrud fra sin ektemann.

Bakgrunnen for dommen var at Støjberg hadde brutt formelle regler.

Les også: Inger Støjberg dømt til 60 dagers fengsel

Deretter vedtok et stort flertall i Folketinget at Støjberg ikke var verdig å sitte i Folketinget. Men også i denne saken fikk hun støtte fra flere i DF.

»I var også klare, da dommen faldt. Varme ord, opbakkende mails og beskeder og en støttende skulder. Men I var der bestemt også den dag, da jeg blev erklæret uværdig til at sidde i Folketinget, og I drømmer ganske enkelt ikke om, hvad det betød for mig.«

»I må love mig, at I passer rigtigt godt på hinanden, og så vil jeg glæde mig til – på den ene eller anden måde – at blive en del af Folketinget igen,« avslutter Inger Støjberg.

Berlingske

Inger Støjberg kastet ut av Folketinget

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.