Tidligere statsråd for Venstre, Inger Støjberg, har startet partiet Danmarksdemokraterne. En ny meningsmåling tyder på at Støjberg vil komme inn på Folketinget. Dansk Folkeparti risikerer å havne under sperregrensen.

Det er bare to uker siden Støjberg samlet inn de nødvendige velgererklæringene, skriver dansk TV2.

Og nu sprænger hun i en ny Megafon-måling lavet for TV 2 og Politiken alle rammer for opbakningen til et debutantparti.

I den første meningsmåling siden Danmarksdemokraterne blev opstillingsberettiget står partiet til at få 10,8 procent af stemmerne.

Dansk Folkeparti fortsetter å rase i oppslutning og er nå nede på ynkelige 1,7 prosent. I valget 2019 fikk DF 8,7 prosent av stemmene, i det som ble betegnet som et katastrofevalg.

Støjbergs nye parti ser også ut til å stjele stemmer fra Nye Borgerlige, som får 4,2 prosent. Dette er riktignok høyere enn valgresultatet i 2019 (2,4 prosent), men en halvering i forhold til siste meningsmåling i slutten av juni (8,5 prosent).

Inger Støjberg representerte Venstre fra 2001 til 2021. Hun ble mest kjent som en markant innvandrings- og inkluderingsminister.

I desember 2021 ble hun dømt i en riksrettssak for ulovlige instrukser som statsråd, og for å ha feilinformert Folketinget. Bakgrunnen var at Støjberg hadde skilt barnebruder fra voksne ektefeller uten å følge protokollen til punkt og prikke.

Støjberg grep inn i saker som gjaldt 23 par. En bestemmelse i menneskerettskonvensjonen sier at partene skulle vært hørt før de ble skilt.

Samme måned besluttet Folketinget at hun ikke var verdig til å fortsette i tinget.

Nå ser det ut til at Støjberg kommer sterkt tilbake.

Inger Støjberg dømt til 60 dagers fengsel

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.