Morten Messerschmidt sier han vil vike som ny formann for Dansk Folkeparti, hvis Inger Støjberg vil ha posten. Messerschmidt sa mandag etter at dommen var falt, at han ville tenke seg om. Nå har han lest dommen og.bestemt seg: Støjberg får jobben hvis hun vil ha den.

»Det, jeg har sagt tidligere, står jeg ved. Inger Støjberg er, uanset hvad der er sket, en fantastisk person og politiker. Og hvis hun vil komme til Dansk Folkeparti, vil jeg klappe i mine små hænder,« siger Morten Messerschmidt inden et gruppemøde.

Blant andre partier er det stemning for å kaste Støjberg ut av Folketinget. Også flere aviser støtter en slik eksklusjon.

Messerschmidt og flere andre partimedlemmer mener, at hun er værdig til fortsat at sidde i Folketinget.

»Det mener jeg afgjort. Nu har jeg haft lejlighed til at læse dommen. Der er en masse perspektiver, men ikke noget, der vil erklære hende uværdig.«

»Hvis hun kan tilslutte sig Dansk Folkepartis politik og vil være med på en genstart af partiet, så er hun hjertelig velkommen.«

»Det, jeg har sagt tidligere, står ved magt. Hvis Inger gerne vil være formand og kan tilslutte sig Dansk Folkepartis politik og ønsker at genrejse partiet, så bakker jeg op,« siger Messerschmidt.

Støjberg er ikke polariserende like lite som Sylvi Listhaug var det. Det er de andre som ikke tåler det hun står for.

Støjberg var innvandringsminister i Venstre-regjeringen. Nå er hun partiløs. Hun er en av Danmarks mest populære politikere.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.