Geert Wilders vil inn i Europaparlamentet, og ser ikke ut til å ha noe problem med å komme inn. Dermed vil spørsmål om islam og muslimers integrasjon bli forfektet med større forskjeller enn tidligere. Debatten i parlamentet vil ligne mer på den ute i samfunnet.

Hollandske Geert Wilders og hans højreekstreme Frihedsparti er lige nu så populær i meningsmålingerne, at partiet står til at kunne blive landets største ifølge den franske nyhedskanal France 24.

Den popularitet ser nu ud til at sikre Wilders og to andre fra Frihedspartiet en plads i Europaparlamentet, skriver NORDJYSKE og Fyens Stiftstidende lørdag.

Messerschmidt glæder sig
Dermed vil Geert Wilders skifte sin plads i det hollandske parlament ud med en plads i Europa, hvorfra han vil fortsætte sin kamp mod islam.

En af partiernes mærkesager er at forhindre, at Tyrkiet nogensinde bliver medlem af EU. En anden er at få smidt Bulgarien og Rumænien ud af EU, fordi Wilders mener, de to lande er for korrupte. En tredje er at lukke helt ned for immigrationen til Europa.

Dansk Folkepartis spidskandidat Morten Messerschmidt ser med glæde frem til at blive kollega med Wilders i parlamentet. Om de ender i samme gruppe i parlamentet er endnu uvist, men Morten Messerschmidt ser allerede nu flere sammenfald mellem Wilders politisk og det, Dansk Folkeparti vil kæmpe for i EU.

»På det værdipolitiske plan tror jeg, vi er meget enige. Og jeg synes, det er meget vigtigt, at man er meget klar i mælet omkring det pres, vi i stigende grad oplever fra islamiske kredse. Vi oplever, at sharia trænger sig på som lovkompleks, og derfor er det vigtigt, at der er nogen, der kæmper for frihedsrettighederne«, siger Morten Messerschmidt.


Geert Wilders på vej mod Europaparlamentet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂