Inger Støjberg er stemt ut av Folketinget. Det følger som konsekvens av at hun ble dømt av riksretten sist uke. Støjberg er i manges øyne blitt en folketribun som dømmes av en venstreorientert urban elite.

Støjberg er fullstendig klar over at hun langt fra har tapt. Hun sier hun ikke angrer på at hun prioriterte jentenes skjebner fremfor byråkratiske konvensjoner.

»Jeg vil hellere stemmes ud af mine kolleger her i Folketinget, fordi jeg har forsøgt at beskytte nogle piger, end jeg vil stemmes ud af den danske befolkning, fordi jeg har vendt det blinde øje til,« siger Støjberg.

Støjberg snakker til sine velgere, ikke parlamentarikerne som har stemt henne ut.

Afstemningen fulgte en lang debat anført af Dansk Folkeparti, som blandt andet borede i, hvordan partier kan smide Støjberg ud af Folketinget, mens de samtidig støttede intentionen i det, som hun er dømt skyldig i.

Nemlig at adskille asylpar, hvor den ene part var mindreårig. Instruksen var ulovlig, og Støjberg gjorde det med forsæt, lød dommen fra Rigsretten.

Det fejede Socialdemokratiets politiske ordfører, Jeppe Bruus, væk med ordene:

»Selvom man deler den politiske intention, og man kan være politisk enig, så ophører enigheden jo der, hvor man siger, at man kan bryde lovgivningen, eller se stort de på konventioner.«

Flertallet ser ut til å ville ydmyke Støjberg. Hun får ikke sone med fotlenke, men må i fengsel.

Støjberg mister nå også lønnen som folketingspolitiker, og det kan samtidig avgjøre om hun får mulighet til å sone fengselsdommen med fotlenke.

I utgangspunktet er det bare domfelte som er i jobb eller under utdanning som får sone med fotlenke i egen bolig i Danmark. (NTB)

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.