Nytt

København-politiet bekrefter at to skyteepisoder fant sted i byen torsdag kveld – og de etterforsker en tredje episode.

Justisministeren legger i dag frem tiltak for å stoppe gjengkonflikten, som blant annet inkluderer å sette inn militæret for å avlaste politiet – og bare timer i forveien blir den danske hovedstaden rammet av minst to nye skyteepisoder.

– Det er altså tredje gang i aften. Hvad er det, der sker?

– Jeg ved det heller ikke. Det er vanvittigt, sier vaktsjef Michael Andersen i København-politiet til Ekstra Bladet.

Ingen er pågrepet for skuddene, men de ses i lys av den eskalerende gjengkonflikten som har preget den danske hovedstaden siden midten av juni.

Den siste skytingen fant sted like før midnatt i bydelen Nordvest.

– To biler kommer kjørende, og det ble avfyrt skudd mot en mann som nettopp har parkert mopeden sin etter å ha kommet hjem fra jobb, sier etterforskningsleder Kenneth Jensen i politiet i København.

Tidligere på kvelden ble det avfyrt skudd i Folkets Park i Nørrebro.

– Vi hadde mye mannskap i området som hørte skuddene. Vi fulgte etter bilen og fikk stoppet den i Frederiksberg, men de to personene løp derfra. Vi leter etter dem nå, sier Jensen.

Den tredje hendelsen kom etter tips om skyting i Tingbjerg. Politiet undersøker fortsatt om det skutt i området. Hvis det er tilfellet, er torsdagens hendelser henholdsvis de 21., 22., og 23. skyteepisodene i København på knapt to måneder.

For noen dager siden gikk konflikten utover to tilfeldige menn på 17 og 19 år, som ble truffet av skudd i bydelen Nørrebro. Det fikk politiet til å gå ut og advare menn i alderen 17–25 mot å ferdes i området, fordi de risikerer å bli skutt.

 

Ekstra Bladet: Nyt skyderi i København – tredje gang på få timer