Politifolk var tilfeldigvis tilstede da det ble skutt fra en bil mot en gruppe mennesker. Politiet skjøt mot bilen. Skjermdump fra video, Ekstra Bladet

Dansk politi åpnet ild mot en bil i København sentrum onsdag kveld, etter at det ble skutt fra bilen mot en gruppe ungdommer.

Én person er kjørt til sykehus med skader, men det er uklart om vedkommende ble truffet av skudd, sier en talsmann for politiet.

Politifolk var tilfeldigvis tilstede klokken 19.48 da det ble skutt fra en bil i fart mot en gruppe unge mennesker på Nørrebro, sier pressevakt ved Københavns politi, Rasmus Agerskov Schultz til Ekstra Bladet.

Stemningen har vært spent i deler av den danske hovedstaden de siste dagene etter flere skyteepisoder. Tirsdag var det to skyteepisoder i det samme området, og politiet har vært massivt tilstede på Nørrebro. Det var politiet også onsdag kveld, bekrefter Schultz.

Noen politibetjenter ble vitner til en drive-by-skyting i Haraldsgade.

– De står tæt på en gruppe unge, da en personbil pludseligt kommer kørende. Fra denne bil bliver der affyret skud imod gruppen af unge, fortæller pressebagvagten.

Schultz forteller at politifolkene trekker våpen og avfyrer skudd mot personbilen idet den kjører fra stedet.

– Jeg ved ikke, om bilen er blevet ramt, eller om nogen inde i bilen er blevet ramt, siger pressevagten.

En skadet mann er senere ankommet sykehuset.

– Der kan være tale om skudsår, men det kan også være noget andet. Det har ikke overblik over på nuværende tidspunkt.

Ekstra Bladet skriver at politiet har funnet en hvit Mini Cooper med knust rute cirka en kilometer fra åstedet, og at det er funnet et automatvåpen ikke langt fra bilen.

– Vi er massivt til sted på Nørrebro og i Nordvestkvarteret, så innbyggerne kan føle seg trygge, sier Schultz til Ritzau.

Også tirsdag var det to skyteepisoder i det samme området. En person ble såret, men ikke livstruende.

Ifølge dansk politi har det oppstått en konflikt mellom kriminelle gjenger, men politiet ønsker ikke å opplyse hvilke gjenger det er snakk om eller hva konflikten består i.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.